UNWTO pokreće online platformu za postizanje ciljeva održivog razvoja turizma

eTurizam
10.08.2018 13:08:04

Platforma za cilj ima veći angažman turističkog sektora u održivom razvoju

UNWTO pokreće online platformu za postizanje ciljeva održivog razvoja turizma

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) izbacila je online platformu za postizanje ciljeva održivog razvoja kroz turizam. Sedamnaest ciljeva održivog turizma (tzv. SDG ciljevi) predstavljaju globalni plan za ljude, Zemlju, blagostanje i mir kroz partnerstva, a usmjereni su na suzbijanje siromaštva, nejednakosti i nepravde te rješavanja klimatskih promjena do 2030. godine. Turizam ima značajan značaj u svjetskom gospodarstvu, s 10% svjetskog BDP-a i radnih mjesta, ali i enorman potencijal u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. 

Online platforma Tourism for SDGs rezultat je suradnje UNWTO-a i švicarskog Državnog tajništva za gospodarske poslove (SECO), a pokrenuta je u srpnju na UN-ovom političkom forumu na temu "Transformacije prema održivim i vitalnim društvima", održanom u New Yorku.

Platforma je prostor koji na jednom mjestu objedinjuje pristup širokom spektru informacija. Pruža sva relevantna istraživanja, programe edukacija i treninga, listu događanja, inicijativa, pravnih regulativa i podrške za dobivanje certifikata. Sudionici mogu sami dodavati vlastite inicijative, projekte i rezultate, pokretati i sudjelovati u raznim raspravama i ostvarivati suradnju te dijeliti sadržaj vezan za turizam i održivi razvoj. 

Tri glavne značajke platforme poziv su na akciju: Learn, Share, Act (Uči, Dijeli, Djeluj), a predstavljaju tri razine interakcije kojima je cilj ne samo podučiti već i potaknuti sudionike na razgovor i suradnju s ciljem da turistički sektor postane održiv. Sekcija Learn omogućuje pristup informacijama o održivom turizmu dobivene od svjetskih stručnjaka, profesionalaca i putnika. Opcijom Share možete dijeliti događanja, inicijative, istraživanja, dokumente i priče, a cilj joj je ostvariti transparentnost među svim dionicima procesa. Act sekcija pruža uvid u stanje projekta te kako ga se sve može unaprijediti, a korisnici ujedno ovdje mogu sklapati i suradnje. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: