One Day or Day One: Prva konferencija portala HrTurizam.hr

eTurizam
03.02.2020 10:02:51

U travnju će se u Zagrebu predstaviti platforma #DayOne.

One Day or Day One: Prva konferencija portala HrTurizam.hr

Turizam je jedan od važnijih i profitabilnijih sektora naše ekonomije. Samo od njega generira se oko 20% BPD-a u Hrvatskoj. 

Broj dolazaka i noćenja turista u stalnom je porastu, no i dalje postoje određeni izazovi s kojima se struka suočava: kako produžiti sezonu, kako razvijati destinacije na održivi način, problem radne snage, nedovoljna suradnja dionika... 

Kao jedan od glavnih problema stručnjaci izdvajaju lošu komunikaciju između privatnog i javnog sektora. Portal HrTurizam.hr želi djelovati kao medijator između ove dvije strane i dati konkretna rješenja. Tako je organizirana prva konferencija One Day or Day One koja će se održati 2. travnja 2020. u Kongresnom centru Forum u Zagrebu

Pitanja koja se postavljaju su: 

  • Kako krenuti brže i bolje naprijed? 
  • Što možemo napraviti da sutra bude bolje? 
  • Gdje vidimo hrvatski turizam 2030. godine?

S tim je ciljem pokrenuta i platforma #DayOne. Svrha je pokrenuti komunikaciju između javnog i privatnog sektora. Fokus je na konstruktivnom dijalogu i optimalnim rješenjima, na sinergiji i suradnji. 

One Day or Day One konferencija okupit će stručnjake iz turizma iz raznih sektora, a strani predavači predstavit će svjetske trendove, pokazati primjere iz prakse i otvoreno razgovarati o brojnim izazovima i ponuditi rješenja za ubrzanje rasta hrvatskog turizma. 

Do sada su najavljeni predavači: Božo Skoko, Ognjen Bagatin i Paul Bradbury

Nakon konferencije održat će se sastanci s privatnim sektorom kako bi sastavio tzv. "white paper", sa svim konkretnim rješenjima. Strateški dokument objedinit će stavove privatnog i javnog sektora i njihov konsenzus oko glavnih izazova te odgovorima kako ih premostiti. 

Trenutno je događaj u najavi, a uskoro će organizatori objaviti više detalja o cijeloj konferenciji, programu, prijavama i platformi #DayOne. 

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.
 
(I: eCroatia.info / hrturizam.hr)

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više