Proceed with Care – Living with tourism

eTurizam
09.04.2019 09:04:32

Međunarodna stručno-znanstvena konferencija o zaštiti prirodne i kulturne baštine održat će se od 2. do 5. svibnja u Šibeniku

Proceed with Care – Living with tourism

Brojne turističke destinacije promoviraju svoju jedinstvenu baštinu kao svoj brend. Rast turizma donosi koristi poput radnih mjesta, prosperiteta i sl., no posjeti turista mogu se pretvoriti u najezdu. Stoga se javlja potreba za održivim razvojem turizma i njegovim upravljanjem u destinaciji. 

Međunarodna stručno-znanstvena konferencija "Proceed with Care – Living with tourism" po prvi će se puta održati u Šibeniku od 2. do 5. svibnja 2019. godine. Organizator je Nacionalna udruga za interdisciplinarno djelovanje na području baštine i turizma. 

Cilj konferencije Proceed with Care jest na jednom mjestu okupiti istraživače i stručnjake iz cijelog svijeta kako bi zajedničkim snagama, znanjem i iskustvom pronašli adekvatna rješenja za održiv rast turizma u svjetskim turističkim prijestolnicama.

Program obuhvaća dvije glavne tematske cjeline:
 
  1. Strategije planiranja i dizajniranja turističkih lokacija i infrastrukture kao alati za održivo upravljanje baštinom i turizmom  
  2. Komunikacijske strategije, tehnike i alati implementacije održivih planerskih i dizajnerskih rješenja

Jedna od glavnih tema bit će održivo upravljanje baštinom i turizmom u područjima s vrijednom kulturnom i prirodnom baštinom, s naglaskom na onoj pod zaštitom UNESCO-a. 

Na konferenciji će se predstaviti najnovija akademska i znanstvena istraživanja, strategije, alati i tehnike te terenska istraživanja

Kotizacija za individualce iznosi 2 700,00 kuna, studenti i doktorandi plaćaju 1 480,00 kuna. Ostale grupne cijene i što je sve potrebno za registraciju saznajte na službenim stranicama konferencije.
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: