Hrvatska uvrštena među top 5 destinacija za 2020.

eTurizam
23.10.2019 10:10:47

Objavljeno je američko godišnje istraživanje Virtuoso Luxe Report

Hrvatska uvrštena među top 5 destinacija za 2020.

Američko udruženje agencije za luksuzna putovanja, Virtuoso, svake godine provodi godišnje istraživanje "Virtuoso® Luxe Report", kojim na temelju trenutnih rezervacija predviđaju trendove u putovanjima.

Tako je i Hrvatska proglašena jednom od top 5 destinacija koje treba posjetiti u 2020. godini. I to čak u tri kategorije! 

U kategoriji najpopularnijih brzorastućih destinacija Hrvatska je zasjela na prvo mjesto, u kategoriji najboljih destinacija za milenijalce svrstala se na treće, a u kategoriji najbolje globalne destinacije na peto mjesto. 

U istraživanje je uključeno 1 300 putničkih agencija iz Sjeverne Amerike, Latinske Amerike, Azije i Pacifika, Kariba, Europe, Afrike i Srednjeg Istoka. 

Predviđa se kako će popularni biti posjeti zemljama u kojima nema prevelikih turističkih gužvi na kojima je moguće uživati u prirodnim ljepotama, kao što su primjerice Borneo, Grenland i Oman. Također, putnici sve više iskazuju tendencije za kratka putovanja i posjete nekoliko destinacija, tražeći pritom više različitih, naoko nespojivih iskustava kojima će obogatiti svoj put. 

Gastroturizam je, prema Virtuosu, postao jedna zasebna niša. Turisti žele doživjeti kulinarska iskustva, pa tako bukiraju tečaje kuhanja, ručak u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, posjete farmama ili OPG-ovima ili lov na tartufe. 

Zastupljen je i trend grupnih putovanja s osobama, a generacije putuju kako bi se povezali s prijateljima koji dijele slične interese. Suvremeni turisti žele autentična iskustva koja vode k emocionalnoj povezanosti s destinacijom. 

Trendovi u putovanjima za sljedeću godinu su: 

  • višegeneracijska putovanja,
  • autentičnost,
  • aktivna ili pustolovna putovanja,
  • obiteljska putovanja,
  • slavljenička putovanja.
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: