Prvi run friendly hotel u Hrvatskoj

eTurizam
09.07.2018 10:07:15

Zaljubljenike u trčanje oduševit će ova vrsta smještaja

Prvi run friendly hotel u Hrvatskoj

LifeClass Terme Sveti Martin prvi je hotel s Run friendly certifikatom u Hrvatskoj, ali i svijetu! Ideja za otvaranje ovakve vrste hotela kojom se podiže kvaliteta usluga za sve ljubitelje trčanja proizašla je iz projekta Run Croatia. Cilj spomenutog projekta je organizacija utrka visokih standarda, no i prodaja doživljaja kroz turističku ponudu Hrvatske. Ideja je ponuditi još nešto osim sunca i mora, posebice u pred i postsezoni te se tako pozicionirati na tržištu.

Godišnja potrošnja trkača u Europskoj Uniji procjenjuje se na 9,6 milijardi eura. Budući da trčanje za ovakav tip turista predstavlja način života, pokretači projekta prepoznali su turistički potencijal i odlučili ga realizirati. 
 
Run friendlly hotel, Hrvatska 

Ideja je od početka da Run Croatia nije samo trčanje nego pokret. Cilj je da sinergijom različitih industrija pokrenemo svaku lokaciju kroz sve turističke aspekte koje lokalitet nudi. Ono što traže strani trkači je doživljaj, autohtoni doživljaj. Kada trkači dođu u neku mjesto, nisu samo došli trčati nego žele upoznati to mjesto kroz sva čula. Od gastronomije, povijesti, kulture itd… jer trčanje nije trčanje nego pokret i način života. Osobno proaktivno potičem lokalnu zajednicu da se priključe u našu priču što više, od lokalnih restorana pa sve do lokalnih autohtonih subjekata., ističe Berislav Sokač, začetnik cijele ove ideje, te dodaje kako kroz pozitivnu energiju trčanja spajaju gastronomiju, kulturu, zabavu tj. promociju hrvatskog turističkog proizvoda.

Ponuda hotela uključuje tzv. Run friendly paket u potpunosti prilagođen strastvenim trkačima. Uključuje majicu, kartu za trčanje, razne ture za trčanje ovisno o spremnosti trkača (od početničkog do naprednog programa), zdravu ponudu jela i pića u mini baru, energetske pločice i kasniji termin odjave iz hotela kako bi se nakon treninga gosti zasluženo odmorili. Usto, područje je okruženo netaknutom prirodom, što je idealno za aktivni odmor. 
 
Run Croatia, >Run friendly hotel, LifeClass Terme Sveti Martin 
 
Ovaj kreativan i inovativan projekt prilika je za strateški i održivi razvoj turizma u Hrvatskoj, ali i drugačiji i autentičan turistički proizvod odličan je promotor hrvatskog turizma. Pravi je primjer da sunce i more nisu jedini turistički proizvod te da se turizam može povezati s drugim djelatnostima i aktivnostima s ciljem dugoročnog razvoja.

(I: eCroatia.info / hrturizam.hr, foto: hrturizam.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: