Koja je razlika između parea i saronga?

eZdravlje&ljepota
24.05.2024 12:05:48

Koja je razlika između parea i saronga?

Sponzorirani članak
 
Nedavni trend u modi za djevojke je nošenje saronga i parea, što je postalo prilično popularno i stylish. Oba su vrlo dobra za nošenje tijekom ljeta i mogu vam pružiti savršenu udobnost. Sarong i pareo izrađeni su od širokog spektra materijala od kojih ćete morati odabrati onaj koji vam najviše odgovara. Za toplo i tropsko vrijeme ovi se savršeno uklapaju kao ležerna odjeća. Možete ih koristiti dok hodate plažom ili bazenom. Iako sarong i pareo izgledaju isto, između njih postoje neke velike razlike.
 
Osim njih postoje još i tunike za plažu.

Razlike između saronga i parea

Te se razlike mogu navesti u nastavku:

 1. Pojam sarong zapravo potječe od malajske riječi "sarung" što znači pokrivač ili omotač. Dužina mu je 4-5 stopa i obično se nosi kao haljina ili suknja. Obično su izrađeni od ručnog batika, a za njihovo bojenje koriste se bogate boje. Dakle, materijal je pamučna tkanina.
 2. S druge strane, pareo za plažu ima dugu povijest podrijetla. Ovaj stil haljine prvi su razvili putnici iz Europe početkom 1700-ih, iako potječe s Tahitija. Za razliku od saronga, pareo se izrađuje od zapadne tkanine i dostupan je u živopisnim bojama s cvjetnim dizajnom. Ovisno o stilu, može biti teži ili lakši. Funky i živopisni dizajni parea predstavljaju životni stil otoka.

Načini nošenja saronga u gradu

Iako je sarong uglavnom odjeća za plažu ili ležerna odjeća, nije ograničen samo na ta mjesta. Nošenje saronga u gradu također bi izgledalo vrlo moderno ako se pravilno nosi. Omatanje saronga oko ramena poput šala, a zatim postavljanje preko grudi učinit će da izgledate pametnije. Međutim, trebali biste osigurati malo pokretljivosti u rukama kako ne biste imali poteškoća pri podizanju ruku.

Stiliziranje parea na različite načine

Pareo se može vezati i omotati oko tijela na brojne načine. Evo nekoliko savjeta koji će vam dati ideje o korištenju vašeg parea.
 
pareo lisca

 1. Uvijek ga možete omotati oko struka tako da izgleda poput suknje. Oni s cvjetnim uzorcima definitivno će izgledati dobro ako ih tako zamotate.
 2. Svoj pareo možete stilizirati i kao kratku haljinu koja u konačnici izgleda stylish i pametno. Čak i u slučaju haljina, postoje različiti stilovi s kojima možete uzeti pareo.
 3. Pareo ponekad može jednostavno poslužiti kao šal ili dupatta. Samo ga trebate prebaciti preko vrata i pustiti prema naprijed.
 4. Možete ga koristiti kao haljinu bez leđa s halterom koja će vas učiniti jednako glamuroznima.
 5. U određenim slučajevima, svoj pareo možete nositi poput kombinezona bez leđa koji je vrlo lagan za nošenje, iako treba neko vrijeme da ga tako obučete.
 6. Ležerno omatanje parea ispod ramena i čvrsto umetanje učinit će da izgleda poput haljine s otvorenim ramenima koja dobro ide čak i za odjeću za zabave.
 7. Budući da pareo potječe s Tahitija, uvijek ga možete nositi u bilo kojem stilu dok ste dio tradicionalnog tahićanskog plesa.
 8. Možete ga koristiti i za plivanje, ali pazite da ga čvrsto zavežete.
 9. Ako izlazite na sunce, pareo možete koristiti kao omatač za ramena.
 10. Pareo također dobro izgleda kao široke hlačice koje su vrlo udobne za nošenje.
 11. Svoj pareo možete pretvoriti u haljinu bez naramenica držeći tkaninu po dužini i omatajući je s jedne strane tijela na drugu.

Uz toliko dostupnih opcija, sada se uopće ne morate brinuti o načinima nošenja saronga i parea. Imajte jedinstveni stil dok nosite ovu modernu odjeću. Međutim, svakako nabavite najbolji za sebe nakon pažljive procjene materijala. Osim što ih možete nabaviti u trgovinama odjećom, sarong i pareo možete odmah kupiti u Red Ridingu, web mjestu za online kupovinu poznatom kao najbolji brend saronga u Indiji, koji će vam ponuditi fer popust po povoljnim cijenama. Stoga, zgrabite svoje stvari uskoro!

Ne zaboravite dodati i naše tunike za plažu i dodatke za plažu za vaš sljedeći izlet na plažu. Istražite našu ponudu i pronađite svoj savršeni izgled na plaži.

eZdravlje&ljepota

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više