Otvorene prijave za Booking Booster

eTurizam
29.01.2020 10:01:27

Booking.com otvara prijave za program potpora za održiva putovanja

Otvorene prijave za Booking Booster

Booking.com je otvorio prijave za Booking Booster 2020., program čiji je cilj pružiti potporu razvoju rješenja za održiva putovanja. Ovo je četvrto izdanje natječaja, koji će biti fokusiran isključivo na temu održivog smještaja

Prijavitelji s inovativnim proizvodima i uslugama natjecat će se za novčanu potporu iz fonda koji iznosi 2,6 milijuna eura. 

Na ideju ovogodišnje teme programa došlo se na temelju istraživanja Booking.com-a prema kojem čak 82% njihovih smještajnih partnera želi surađivati na području održivog razvoja, a 87% putnika smatra da je na putovanjima važno razmotriti i smještaj u održivim objektima. 

Booking Booster sastoji se od 2 povezana ciklusa u trajanju od 10 dana. Prvi ciklus namijenjen je organizacijama s inovativnim proizvodima i uslugama i održat će se u od 6. do 15. svibnja, dok je drugi predviđen za rujan (2. - 11.9.2020.) i namijenjen održivim objektima. Ciklusi obuhvaćaju interaktivne radionice i sastanke s mentorima. Sudionici će biti podijeljeni u parove, uz mentorstvo stručnjaka iz Booking.com-a. Neovisno o ishodu natječaja, mentori će i nakon kraja programa pružati podršku i pomagati prijavljene. 

Prvi ciklus programa podupire proizvode i usluge koji mogu pomoći smještajnim objektima da postani održiviji. Prijaviti se mogu tvrtke koje rade na rješenjima u sljedećim kategorijama: 

  • otpad - smanjenje količina otpada ili reciklaža
  • voda - smanjenje potrošnje i zaštita vode koja se koristi u smještajnim objektima,
  • energija i staklenički plinovi - smanjenje potrošnje energije i emisije stakleničkih plinova koje proizvode ili koriste smještajni objekti, 
  • destinacije i zajednice - jačanje i uključenost lokalne zajednice,
  • bioraznolikost i ekosustavi - očuvanje i obnova prirodnog okoliša i biljnog i životinjskog svijeta.
 
Za program namijenjen održivim proizvodima i uslugama možete se prijaviti do 29. veljače 2020. godine. 

Drugi ciklus radionica namijenjen je smještajnim objektima koji ulažu napore u održivo poslovanje i žele smanjiti štetan utjecaj na okoliš. Prijave su otvorene do 21. lipnja 2020. 

Booking.com poziva sve startupove, društvene poduzetnike, neprofitne organizacije i održive smještajne objekte da se prijave na odgovarajući ciklus. 

Više informacija saznajte na stranicama Booking Boostera

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: