Nacionalni park Krka uvodi nextbike sustav javnih bicikala

eTurizam
16.07.2018 12:07:05

Alternativnim prometnim sredstvima promovira se održivi turizam

Nacionalni park Krka uvodi nextbike sustav javnih bicikala

Sve popularniji oblik javnog prijevoza, ali i bitna komponenta u razvoju održivog turizma postaju bicikli. Korištenje sustava javnih bicikala ima svoje dobrobiti: smanjuje se emisija stakleničkih plinova u atmosferu, buka, prometne gužve i vječni problem svakog vozača gradom - "gdje parkirati?". Također, u prilog promociji održive mobilnosti ide i činjenica da bicikliranje pozitivno utječe na zdravlje korisnika. 

Javna ustanova Nacionalni park Krka odlučila je pozdraviti korištenje alternativnih prometnih sredstava i uvesti nextbike sustav javnih bicikala. Prirodna baština Nacionalnog parka Krka i njegovo okruženje idealno je mjesto za poticanje odgovornog turizma i osviještenog ponašanja čovjeka prema prirodi. 

Nextbike korisnicima, od građana, turista do studenata omogućava povoljan, brz, zdrav i zabavan prijevoz. Registracijom i uplatom jednogodišnje članarine od 200 kuna korisnik može neograničeno puta koristiti nextbike bicikle u više od 150 gradova diljem svijeta u trajanju od 30 minuta, uz poklonjenih dodatnih 1 200 minuta. Turistima je na raspolaganju sedmodnevni paket za 100 kuna, a opcijom Pay As You Go mogu iznajmiti bicikl do 30 minuta za samo 5 kuna!

(I: eCroatia.info, photo: npkrka.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: