Uskoro se otvara i Advent u Karlovcu

eTurizam
12.12.2018 13:12:08

Program se sastoji od čak 124 nastupa

Uskoro se otvara i Advent u Karlovcu

Grad Karlovac i udruga Izvan fokusa i ove godine, od 14. do 30. prosinca, organiziraju Advent u Karlovcu. Najfrekventnija karlovačka šetnica postat će centrom raznih zabavnih događanja, i to prostor oko Glavnog paviljona i onaj ispred bivšeg kina Edison

Program obuhvaća 124 nastupa s više od 1000 sudionica iz 15-ak hrvatskih mjesta i gradova! Svečano otvorenje Adventa održat će se 14. prosinca paljenjem lampica na najvećem božićnom drvcu u cijeloj Hrvatskoj. Posjetitelji će kroz svih 17 dana od 16 sati moći uživati u programu i božićnom ugođaju grada, a vikendima već od podneva. 

Program ovogodišnjeg karlovačkog Adventa podijeljen je u 3 cjeline: obiteljsku, tradicionalnu i večernju. 

Obiteljski program održavat će se na pozornici ispred bivšeg kina Edison. Obuhvaća nastupe dječjih zborova i kulturno umjetničkih skupina, ali i brojne radionice, čitanje priča i bajki, predstave i animacije te dječji kvizovi. Najmlađe će razveseliti Kuća Djeda Mraza, te novost – Šumekova igraonica koja će biti otvorena svakog poslijepodneva. 

Tradicionalni program okupit će izvođače iz Karlovačke županije, ali i šire. Svakog dana program će se odvijati od 18 do 20:30 sati na Glazbenom paviljonu. Posjetitelje očekuju nastupi raznih zborova, folklornih ansambala, kulturno umjetničkih društava i tamburaša. 

Večernji program dovest će poznate glazbene izvođače hrvatske scene, čiji će se koncerti održavati s početkom u 21 sat. Očekuju vas poznati pjevači i bendovi kao što su Opća opasnost, TBF, Jinxi, Vatra, Adastra, Zdenka Kovačiček, Mia Dimšić, Pavel Detour. Posebno se najavljuje večer Karlovačkog plesnjaka koji će se održati 30. prosinca, kada je ujedno zakazano i službeno zatvaranje Adventa. 

Gastro ponuda također neće izostati, pa vas tako očekuju sarme, gulaš, kobasice, germknedle, fritule, palačinke, krafne i kuhano vino za zagrijavanje atmosfere. U nedjelju, 23. prosinca, održat će se Dan tradicijske Karlovačke županije, na kojem posjetitelje čekaju 2 kulinarska showa, tradicionalne karlovačke delicije i kulinarski kviz! 

Novu godinu dočekajte na Glazbenom paviljonu uz bogatu glazbenu, ugostiteljsku i trgovačku ponudu! 
 
Advent u Karlovcu, 2018
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: