Sjedala u kojima imate osjećaj da hodate - biste li vozili takav automobil?

eAutomoto
27.01.2020 09:01:17

Jaguar Land Rover osmislio je auto sjedala budućnosti

Sjedala u kojima imate osjećaj da hodate - biste li vozili takav automobil?

Jaguar Land Rover osmislio je pionirski sustav za promjenu oblika sjedala koji vozačima može pomoći u smanjenju zdravstvenih rizika povezanih s predugim sjedenjem tijekom vožnje. 

Auto sjedala budućnosti funkcioniraju tako da mijenjaju oblik koristeći niz pokretača u unutrašnjoj pjeni kako bi se stvorila stalna mikro-podešavanja. Princip rada je da takva podešavanja utječu na to da vaš mozak misli da hodate dok sjedite. Sjedala se mogu prilagoditi individualno. 

Smatra se da simulacijom ritma hodanja tehnologija može pomoći u ublažavanju zdravstvenih rizika uslijed predugog sjedenja na dugim relacijama. 

Jaguar i Land Rover vozila već sada odlikuje najnoviji ergonomski dizajn sjedala s višesmjernim podešavanjima, funkcijama masaže i kontrolom klime. Takvi napori usmjereni su prema tzv. Destination Zero, nastojanju da Jaguar Land Rover učini svoje vozače i društvo sigurnijima i zdravijima. 

(I: eCroatia.info / tportal.hr)

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više