Kako najbrže odlediti automobilska stakla?

eAutomoto
28.11.2018 10:11:22

Niske temperature donose nove frustracije za brojne vozače

Kako najbrže odlediti automobilska stakla?

Stižu niske temperature, a to zahtijeva i veću opreznost prilikom vožnje. Mnoge frustrira saznanje da će ih ujutro dočekati zaleđena stakla, retrovizori ili brave na njegovom limenom ljubimcu. Donosimo vam par savjeta kako sačuvati svoje živce kada se to dogodi. 

1. Prevencijom protiv zaleđivanja


Najmudrije rješenje kojim ćete spriječiti zaleđivanje dijelova automobila jest prevencija. Na vjetrobransko staklo možete samo staviti komad kartona ili stari ručnik kojeg ćete pričvrstiti brisačima, a ujutro se nećete morati boriti sa struganjem leda u žurbi na posao. 

Gumice na brisaču namažite alkoholom kako ne bi strugale i zapinjale po staklu. 

2. Skidanje leda sa stakla


Ni pod razno ne polijevajte vruću vodu po automobilskim staklima u nadi da će se led odmah otopiti. To će samo dovesti do pukotina, što će vas na kraju udariti po džepu. Umjesto vruće vode, na tržištu postoji cijeli niz sredstava za odleđivanje. Ovi specijalno napravljeni sprejevi i tekućine služe za brzo otapanje leda na svim zaleđenim površinama automobila i usporavaju proces ponovnog zaleđivanja.  

Za struganje leda koristite posebno namijenjene strugalice leda, a ne prvo što vam padne na ruku jer ćete u protivnom samo napraviti mehaničku štetu. 
 

3. Sprej za odleđivanje napravite kod kuće


Ako ne želite trošiti novce na raznorazne preparate za odleđivanje stakala na automobilu, dobro je znati da i sami možete napraviti sprej od samo dva sastojka. U bocu s raspršivačem ulijte alkohol i vodu u omjeru 2:3 te dobro promiješajte. Raspršite sprej po smrznutom staklu i led će se uskoro početi otapati te ćete ga lakše ukloniti.

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: