Audi i Huawei surađivat će na razvoju inteligentnih rješenja za autonomnu vožnju

eAutomoto
20.07.2018 10:07:54

Dva giganta potpisala su sporazum o strateškoj suradnji

Audi i Huawei surađivat će na razvoju inteligentnih rješenja za autonomnu vožnju

Kineska telekomunikacijska kompanija Huawei i njemački automobilski proizvođač Audi udružili su se kako bi zajedničkim snagama razvili inteligentna rješenja u području automobilske industrije. Naime, plan je ugraditi tehnologiju Huaweija u Audijeva vozila, a posebno se planiraju posvetiti razvoju rješenja u području autonomne vožnje i digitalizaciji usluga prilikom vožnje. 

Iz Audija su izjavili kako je cilj poboljšati sigurnost u vožnji i optimizirati protok prometa kako bi se sve više razvijali pametni gradovi. Ovime je pokazano kako se svjetski poznat proizvođač automobila ne libi sklapati partnerstva s najvećim tehnološkim stručnjacima, a koncept će se prvo koncentrirati na kineskom tržištu.

Suradnju će ostvarivati u istraživanju i unapređenju LTE-V mreže mobilnih komunikacija, odnosno standarda dizajniranog posebno za "povezana vozila". Pomoću LTE-V standarda vozači dobivaju informacije o stanju u prometu u realnom vremenu putem povezivanja sa sustavima semafora i videonadzora na križanjima. Primjerice, na zaslonu će tako moći dobiti prikaz podataka o protoku prometa na svojoj ruti, a ako je ona previše zakrčena, LTE-V će ga preusmjeriti na neku manje prometu. 

Ova dva giganta usuglasila su se kako ovom suradnjom pojačavaju zajedničke ciljeve istraživanja na području inteligentnog povezivanja vozila. U tu su svrhu dodatno se obvezali na zajedničke programe osposobljavanja tehnoloških stručnjaka koji će raditi na projektu. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: