Vlasnik ste automobila s ručnim mjenjačem? Evo koje pogreške svakodnevno radite

eAutomoto
22.08.2018 10:08:00

Kako produžiti vijek automobila

Vlasnik ste automobila s ručnim mjenjačem? Evo koje pogreške svakodnevno radite

Većina vozača još uvijek koristi vozila s ručnim mjenjačima. Ručni mjenjač je kompleksan sklop dijelova čiji je zadatak optimizirati prijenos snage i okretnog momenta s motora automobila na pogonske kotače. 

Ovaj se mehanizam može nositi s nevjerojatnim naporima, no ako se njime rukuje nepropisno, možete ga s lakoćom uništiti u čak nekoliko sati. Vozite li automobil s ručnim mjenjačem, evo nekoliko korisnih savjeta uz koje ćete izbjeći njegovo uništavanje. 

Kočenje motorom


Kočenje motorom nalazi se na prvom mjestu liste štetnih vozačkih navika. Vozači to čine kako bi "sačuvali" kočnice, ali pritom se značajno troši spojka koja će vas stajati više od seta pakni. Za usporavanje vozila trebali biste uvijek koristiti kočnice. Uostalom, to i jest njihova osnovna zadaća.

Klackanje


Vozači početnici zaziru od kretanja s mjesta na uzbrdici pod ručnom kočnicom. Dodaju previše gasa pa se kotači počnu vrtjeti na mjestu ili prejako stisnu papučicu gasa pa se motor ugasi. Stoga, mnogi pribjegavaju tzv. klackanju ili držanju vage. U ovom procesu umjesto parkirne kočnice automobil na mjestu drži napola otpuštena spojka. Ovo je nešto najgore što možete raditi mjenjači jer spojka za čitavo vrijeme klackanja podnosi trenje i time doseže ogromne temperature i značajno trošenje materijala. 

Prebacivanje u prvu brzinu prije nego što ste zaustavili vožnju unatrag


Ovdje se opet koristi mjenjač kao kočnica, ali s još većom silom nego prilikom "kočenja motorom" u vožnji. Uvijek zaustavite automobil prilikom vožnje unatrag, a tek zatim prebacite mjenjač u prvu brzinu. 

Šaltanje brzina s napola pritisnutom papučicom spojke


Vjerojatno se i vama ponekad dogodi da ne stisnete dovoljno kvačilo prilikom mijenjanja brzine te vas dočeka zvuk nalik potpunoj dezintegraciji čitavog mjenjača. Ako ovaj gaf ne činite svakodnevno, on i nije toliko štetan po mjenjač. No, svejedno uvijek pritisnite papučicu spojke do poda prije negoli promijenite brzinu. 

Sporo otpuštanje kvačila


Kvačilo biste uvijek trebali otpuštati što brže. Nikako nemojte odmarati nogu na kvačilu dok je automobil u leru. S vremenom ćete sami otkriti idealne obrtaje motora za glatku izmjenu brzina, a vaš mjenjač i novčanik bit će vam zahvalni. 

(I: eCroatia.info / tportal.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: