Potpisana suradnja Rimac Automobila i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu

eAutomoto
26.07.2018 11:07:19

Splitski studenti razvijat će električna i autonomna vozila

Potpisana suradnja Rimac Automobila i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu

Rimac Automobili u srpnju su u Splitu otvorili još jedan od svojih ureda. Splitski ured trenutno ima 11 zaposlenih i dvojicu praktikanata. Dugoročni plan predviđa zapošljavanje stotinjak razvojnih inženjera. 

U uredu će se raditi na unaprjeđenju istraživanja i razvoja, a najavili su i blisku suradnju s lokalnim fakultetima i sveučilištima. Nedavno je potpisana suradnja s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, čiji bi studenti u splitskom uredu mogli stjecati praktično iskustvo.  Rimac Automobili aktivno sudjeluje na konferencijama u organizaciji FESB-a, a ponudili su se i biti potencijalnim partnerom prilikom osmišljavanja novog diplomskog programa usmjerenog na električna i autonomna vozila

Spomenutom suradnjom cilj je studentima pružiti priliku da još tijekom studija vide kako sve ono što uče na predavanjima zapravo izgleda u praksi, odnosno kako je raditi u pravoj industriji te naučiti nova znanja i vještine koja na fakultetu neće imati prilike. 

U Splitu je u planu razvijati embedded softverske i hardverske projekte za interno korištenje, a primarno za novi C_Two i njegove napredne značajke poput razvoja komunikacijskih protokola za automobile, dijagnostičko rješenje za C_Two automobil te hardverskog rješenja za glasovne naredbe u navedenom automobilu.

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: