Na Sajmu automobila u Ženevi predstavljen Rimac Concept Two

eAutomoto
07.03.2018 14:03:32

Rimac planira prodati svega 150 primjeraka Concepta Two

Na Sajmu automobila u Ženevi predstavljen Rimac Concept Two

Mate Rimac predstavio je na Sajmu automobila u Ženevi novi tehnološki superioran superautomobil "Rimac Concept Two". 
 
Električni automobil iz Hrvatske proizvodi 1914 konjskih snaga i čak 2300 Nm okretnog momenta. Postiže brzinu od 412 km/h, od 0-60 milja prema američkim pravilima dolazi za 1,85 s, a s mjesta do 100 km/h za 1,97 s. To je, prenosi Poslovni dnevnik, prema ubrzanju najbrži auto na svijetu.
 
Autonomija mu je s novom generacijom baterija čak 650 kilometara, a baterijski sustav od 120 kWh do 80 posto kapaciteta Concept Two napuni za svega pola sata. Nadalje, vrata automobila sama se otvaraju kad bočna kamera detektira vozača, a kamere u unutrašnjosti detektiraju stanje vozača i ovisno o tome pripomažu u vožnji ili s komandama. 
 
Dizajnersko decentno rješenje "kravate" na boku automobila zadržano je s prvog Concepta One.
 
"Ovaj auto razvijen je iz nule, ništa nije preuzeto iz Concept Onea. Pogonski sustav razvijen je posebno za ovaj auto. Znači, baterijski sustav, šasija, motori, inverteri, getribe... Samo inicijalna ideja električnog superautomobila je preuzeta", rekao je Rimac na predstavljanju novog modela. 
 

Rimac Concept Two prodaje se u samo 150 primjeraka

Concept Two prodaje se po cijeni od 1,7 milijuna eura, što je 12,7 milijuna kuna. Rimac ih planira prodati 150, odnosno računa na prihod veći od četvrt milijarde eura. No, usto tehnologije, kako one koje podržavaju snagu i brzinu, tako i one koje podržavaju sigurnost i ugodnost vožnje, Rimac planira prodavati poslovnim partnerima.
 
"Sretan sam što možemo pomoći industriji koja je prije bila poznata po tome što se ne mijenja mnogo, a danas su tehnologije koje je razvila tvrtka Rimac automobili pod haubama mnogih modela koje vidite ovdje na ovogodišnjem Ženevskom salonu automobila", kaže Rimac.
 
 
(I: eCroatia.info/poslovni.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: