Sion: Električni automobil za široku masu

eAutomoto
17.09.2018 10:09:14

Cijena vozila je svega 16 tisuća eura

Sion: Električni automobil za široku masu

Električni automobili do sada su bili rezervirani za one dubljeg džepa. No, stiže električni automobil koji pomoću solarnih modula na sve strane puni svoje baterije, a cjenovno će biti pristupačan i široj masi. 

Kompanija Sono Motors razvila je automobil Sion s viSono sustavom od 330 integriranih solarnih ćelija zaštićenih polikarbonatom koje nadopunjuju bateriju. Ćelije generiraju dovoljno energije za dnevni prijelaz od 30 kilometara. Osim što automobil ima samostalni pogon, može djelovati i kao mobilna stanica za punjenje, uz pomoć obične kućne utičnice te može puniti električne uređaje od 2,7 kW do 11 kW. 
 
Sono električni automobil 

Najzeleniji detalj Siona je breSono, filtriranje zraka pomoću specijalne mahovine na konzoli. BreSono filtrira do 20% fine prašine i regulira vlažnost unutar automobila, dok mahovina ne zahtijeva nimalo održavanja. 

Baterija u Sionu pruža autonomiju od 250 km, a moguće ju je plaćati u obliku mjesečnog najma ili je odmah za 4 000 eura.

Kupnja Siona stoji 16 000 eura, što je za električno vozilo poprilično niska cijena. Ovaj električni automobil može potegnuti do 140 km/h, dok 100 km/h dostiže za 9 sekundi.  Kupcima je pružena mogućnost izbora, a od dodatnih mogućnosti Sion posjeduje serijski klima uređaj, ABS, alarm, ESC, zračne jastuke za vozača i suvozača te mogućnost vuče tereta do 750 kg. 
 
Sono električni automobil 

Sono Motors zaprimio je već 5 000 rezervacija za automobil. Uz kupnju električnog automobila dobiva se i garancija na dvije godine ili 100 000 km, serijska LED svjetla, ISOFIX, sustav informacija i mogućnost USB i Bluetooth povezivanja, četiri zvučnika i električni servo. 

(I: eCroatia.info / foto: sonomotors.com)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: