Apple investira u razvoj autonomnog automobila

eAutomoto
17.07.2018 11:07:25

Kompanija ulaže do milijardu dolara u novi projekt

Apple investira u razvoj autonomnog automobila

Iako Apple i dalje ne želi ništa potvrditi, nedavno su u javnost procurili podaci o projektu izrade autonomnog automobila, koji ukazuju kako se radi o mnogo većem projektu negoli se vjerovalo. 

FBI je uhitio bivšeg Appleovog zaposlenika, dizajnera Xiaolanga Zhana. Razlog uhićenja jest sumnja na ilegalno preuzimanje vlasničkih podataka Applea s namjerom da ih preda kineskom konkurentu. Naime, Zhang je, uz još pet tisuća zaposlenika, od prosinca 2015. radio na projektu razvoja softvera i hardvera koji bi se upotrijebio u Appleovima autonomnim vozilima. Zbog svog je opisa posla imao pristup bazama podataka. 

Informacije koje su procurile u javnost ukazuju kako je Tim Cook odobrio projekt razvoja autonomnog automobila još 2014. godine. Tijekom 2015. godine projekt se ozbiljnije shvatio i krenula su veća zapošljavanja na projektu. Te se godine Appleu pridružio i Zhang, a tri godine nakon projekt je brojao 2 700 zaposlenika. 

Prema glasinama koje su krenule 2016., Apple nije dizajnirao kompletan automobil, već samo autonomnu platformu namijenjenu za prodaju drugim kompanijama. Šuška se kako Apple ulaže znatne napore i veliku količinu novaca u razvoj projekta. Procijenjeno je da bi Apple u projekt mogao uložiti između 500 milijuna i jedne milijarde dolara

(I: eCroatia.info / lider.media)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: