Koji auto odabrati – bijeli ili crni?

eAutomoto
10.09.2019 11:09:56

Boja vozila katkada može igrati ulogu prilikom kupnje

Koji auto odabrati – bijeli ili crni?

Naravno, svaki vozač kupuje automobil prema njegovim preferencijama, ne samo model, već i boju. Ipak, ako ste u nedoumici i ne možete se odlučiti između bijele ili crne boje, donosimo vam 2 činjenice s aspekta boje i održavanja čistoće karoserije. 

Crna boja auta izgleda elegantno, pogotovo kad je friško opran i uglancan. No, ostavite li vaše vozilo direktno na suncu, ono će se usijati od topline. Crna boja privlači najviše topline, a u kratkom vremenu unutrašnjost vašeg automobila može zakuhati. Kad se radi o crnim automobilima, stručnjaci kažu da je njih najteže održavati čistima, vidjet će se sva nakupljena prašina, pelud, nečistoće i ogrebotine. 

Provedena su razna testiranja prema kojima automobili bijele boje privlače najmanje topline. Svjetlije nijanse automobila reflektiraju gotovo 60% sunčeve svjetlosti naspram onih tamnijih.  Kabina izložena visokoj temperaturi manje će se ugrijati negoli je to slučaj kod crnog automobila. Ujedno, unutrašnjost bijelog vozila prije će se rashladiti

Kad se radi o skupljanju prljavštine i nečistoća, prođete li bijelim autom po blatnjavom putu, tragovi će biti vidljivi. 
 
No, danas u vrijeme kada u automobilima postoje klima uređaji, nevažno je odaberete bijeli ili crni automobil, ne morate sjediti u sauni. A ako imate i garažu, nemate previše briga. 
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: