Kako uspješno prodati rabljeni automobil

eAutomoto
03.08.2018 10:08:36

3 savjeta za lakšu prodaju polovnog automobila

Kako uspješno prodati rabljeni automobil

Ako ste čvrsto odlučili prodati svoj osobni automobil, sigurno to želite napraviti što brže i jednostavnije. Kako uspješno i brzo prodati rabljeni automobil putem oglasnika, saznajte uz par kratkih savjeta. 

 1. Temeljito operite i očistite automobil


Fotografija govori tisuću riječi, a prije negoli objavite fotografije vašeg limenog ljubimca i dobijete ponude, dobro i temeljito operite i očistite automobil. Tako ćete lakše i uočiti sitnice poput napuknutog ili zamagljenog fara, ogrebotina na karoseriji i sl. koje bi trebalo popraviti ili zamijeniti. Sanirate li takve sitnice na vrijeme, možete postići bolju cijenu i pritom ne otjerati potencijalnog kupca. Prije fotografiranja svakako uklonite ili bacite sve nepotrebne stvari koje se ne bi ni trebale nalaziti u automobilu. Usisajte automobil iznutra i ulaštite komandnu ploču, volan i ostale površine. Uredan i sjajan automobil privlači veći broj potencijalnih kupaca. 

2. Provjerite stanje ispod poklopca motora


Otvorite poklopac motora i provjerite u kakvom su stanju dijelovi. Očistite motor i provjerite je li sve na svom mjestu, jesu li dijelovi bitni za rad automobila i sigurnu vožnju u dobrom stanju. Preporučljivo je napraviti i manji servis automobila, kako biste bili u potpunosti sigurni u ispravnost vozila. 

3. Napišite maštovit, ali istinit oglas


Napišite kratak i jasan oglas, ali pokušajte biti kreativni. Istaknite sve dobre strane vašeg limenog ljubimca, ali nemojte preuveličavati i lagati. Svakako uz oglas priložite i fotografije jer će tako oglas privući više pažnje. Fotografirajte vozilo na parkiralištu ili u okruženju s jednoličnom pozadinom, kako bi se više istaknuo upravo automobil, a ne okolina. Nemojte raditi korekcije na fotografijama, neka slike budu realne. Oglasite li automobil u više oglasnika, veće su šanse za prodaju. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: