Na zagrebačka parkirališta stižu novi parkirni automati

eAutomoto
09.02.2018 11:02:21

Prodavat će i karte za javni prijevoz, kazalište i muzeje, a prikazivat će i turističke informacije

Na zagrebačka parkirališta stižu novi parkirni automati

Na gradska parkirališta uskoro će se početi postavljati stotinu novih automata. Princip će, stoji u dokumentaciji kojom Grad nabavlja pet milijuna kuna vrijedne automate, biti "kratak”. Na ekranu aparata odabrat će se vrsta karte koja se želi kupiti, unijet će se registracija automobila za koji se ona kupuje, a platit će se moći kovanicama ili bankovnim karticama.
 
Karta koja će nakon kupnje ispasti iz automata bit će označena, odnosno na njoj će stajati registarski broj vozila, a sustav će biti povezan sa Zagrebparkingom u kojem će odmah dobiti obavijest da je karta kupljena.
 
Osim karti koje vrijede sat, dva ili tri, ovisno o zoni, na njima će se moći kupiti i dnevne, stanarske i komercijalne karte, za koje Zagrepčani više neće morati čekati na šalterima.
 
Što se sve očekuje od aparata naveo je Grad Zagreb, koji je na javnom natječaju za njihovu isporuku odabrao zajedničku ponudu Hrvatskog telekoma i Eccos-inženjeringa:
 
"Novi parkirni automati trebaju biti i skalabilni, uz mogućnost buduće uporabe za pružanje i naplatu dodatnih usluga kao što su punjenje električnih vozila, prodaja karata za javni prijevoz, kazalište, muzeje te prikaz turističkih informacija", izvjestili su iz Grada.
 
 
(I: eCroatia.info/poslovni.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: