Gotovo polovica automobila uvezenih iz Njemačke dolazi sa skinutom kilometražom

eAutomoto
13.07.2018 10:07:01

Kupci su do sada plaćali nerealno stanje prijeđene kilometraže polovnih automobila

Gotovo polovica automobila uvezenih iz Njemačke dolazi sa skinutom kilometražom

Europski parlament indirektno je priznao kako brojni rabljeni automobili ponuđeni na tržištu imaju skinutu kilometražu. To se "priznanje" dogodilo prilikom izglasavanja izvještaja o manipulacijama s brojačima kilometara i predlaganju zakona kojima bi se takve prijevare smatrale kaznenim djelom. 

Prema istraživanju ADAC-a (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), najvećeg njemačkog i europskog automobilskog kluba, svaki treći rabljeni automobil na prodaji u Njemačkoj ima umanjenu prijeđenu kilometražu. U slučajevima polovnih automobila namijenjenima za izvoz postotak takvih vozila iznosi gotovo 50%. 

Zaključak je kako se prodajom gotovo polovice rabljenih automobila koji se uvoze iz Njemačke vara krajnje kupce, koji zapravo ne dobivaju ono što misle da su platili već plaćaju nerealno stanje prikazano na brojaču kilometara. 

Snagu tržišta rabljenih automobila u Hrvatskoj najbolje ilustrira činjenica da je u prvih šest mjeseci 2018. u Hrvatsku uvezeno više od 32 000 rabljenih automobila, dok je brojka prodanih novih automobila manja od 40 000.  Prosječna kilometraža polovnog automobila uvezenog u Hrvatsku iz neke od zemalja članica Europske unije je 135 000 kilometara. 

Europski se pravnici u potpunosti slažu kako je Europarlament na dobrom tragu jer je takve manipulacije pri prodaji uvoznih automobila s lažnom kilometražom potrebno tretirati kao krivično djelo

(I: eCroatia.info / automobili.hr)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: