HAK je uveo novi kartografski prikaz stanja u cestovnom prometu

eAutomoto
02.04.2019 10:04:56

Novi digitalni prikaz informacija jednostavniji je i brži za korisnike

HAK je uveo novi kartografski prikaz stanja u cestovnom prometu

Hrvatski autoklub s početkom je travnja uveo novi kartografski prikaz za informiranje korisnika o cestovnom prometu. Dosadašnji prikaz bio je tekstualni, a ovakav prikaz informacija mnogo je brži i jednostavniji za korištenje

Informacije o stanju na cestama i dalje će se neprekidno izmjenjivati u realnom vremenu. HAK podatke prikuplja od upravitelja cesta, policije, brodskih prijevoznika Državnog hidrometeorološkog zavoda, sustava s 280 kamera te vozača. U jeku turističke sezone, ljeti se informacije na radiju, osim na hrvatskom objavljuju na stranim jezicima, i to na engleskom i njemačkom, dok su na internetu podaci dostupni i na talijanskom. 

Novi prikaz stanja u cestovnom prometu zadržao je tekstualne kategorije sustava koje je HAK samostalno razvio, a to su prohodnost cesta, granični prijelazi, pomorski i željeznički promet, prometna prognoza i savjeti vozačima. Kartografskom prikazu dodani su georeferencirani događaji na autocestama, vremenski uvjeti koji imaju utjecaj na promet te lokacije kamera na pojedinim cestama. 

Izvješće o stanju na cestama možete pratiti putem internetskih stranica HAK-a.
 
(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: