Najtiši reli: Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018

eAutomoto
24.05.2018 09:05:10

3. lipnja - rally isključivo električnih vozila

Najtiši reli: Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018

 
Nikola Tesla EV Rally Croatia, prvi reli isključivo električnih vozila, ove će godine početi 3. lipnja. Reli tradicionalno starta u Istri, a 60 timova će tijekom osam dana vožnje rutom dugom 1550 kilometara prolaziti najljepšim predjelima Hrvatske – pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija na ruti koja je i službena Zelena električna magistrala s punionicama.

Prošle godine reli je okupio najveći broj Tesla vozila na trajektu te najveći broj Tesla vozila koja su se odjednom punila na jednom mjestu. Dnevno je potrošeno između 4 i 5 MW struje, a punjenje se odvijalo na HEP-ovim trafostanicama, sa svim vozilima istodobno, što je fasciniralo sve natjecatelje.

Naglasak relija je na hrvatskoj izvrsnosti, stoga ni jedna lokacija kojom ruta prolazi nije odabrana slučajno. Hrvatski proizvodi, hrvatska električna vozila i punionice uz turističku ponudu glavne su odrednice projekta.

I ove godine kao vozači i ambasadori relija sudjeluju Vjekoslav Majetić i cijeli team iz Dok-inga, te Mate Rimac sa svojim investitorima i kupcima u Concept One, kao i drugi partneri sa svojim teamovima, strane novinarske ekipe, ambasadori zemalja EU, SAD-a, Kanade, Australije, Japana, Kine, a pozvane su i neke top medijske ličnosti koje su i zagovaratelji ekologije.
 
Više informacija na službenim stranicama Nikola Tesla EV Rallyja Croatia.
 
 
(I: eCroatia.info/lider.media)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: