Novi ležeći policajci - kažnjavaju samo one koji voze prebrzo!

eAutomoto
04.07.2019 15:07:39

Inovacija koja dolazi iz Meksika

Novi ležeći policajci - kažnjavaju samo one koji voze prebrzo!

Broj prometnih nesreća svakog je dana sve veći, stoga je svaka inovacija koja služi povećanju sigurnosti u prometu dobrodošla.

Ležeći policajci česta su pojava na gradskim cestama. Služe kako bi usporili vozila i osigurali sigurnost pješaka i svih ostalih sudionika u prometu. No, imaju i svoje loše strane. Ako se neoprezno pređe preko njih, mogu oštetiti auto i prouzročiti novčanu štetu. Također, u nekim situacijama mogu i nepotrebno usporiti prometni tok i uzrokovati stvaranje zastoja. 

Kako bi riješili te probleme, tim inovatora iz Meksika osmislio je inovativno rješenje. Sustav snima brzinu vožnje i po potrebi diže metalnu barijeru. Dakle, ako vozači poštuju ograničenje brzine barijera ostaje spuštena, no ako se približe prevelikom brzinom, barijera se podiže kako bi ih usporila.

Osmislili su i ležeće policajce koji bi se postavili prije pješačkih prijelaza. Kada se pješak približi pješačkom prijelazu, pritiskom na dugme daje znak da ima namjeru prijeći preko ceste, što diže barijeru i povećava pješakovu sigurnost. 
 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: