Kakva je procedura kad vas prometna kamera uhvati u prekršaju?

eAutomoto
04.10.2019 09:10:52

Oprezno u vožnji!

Kakva je procedura kad vas prometna kamera uhvati u prekršaju?

Ministarstvo unutarnjih poslova postavljenim nadzornim kamerama svakim danom utvrđuje i kažnjava sve više prometnih prekršaja. Uz stroži Zakon o sigurnosti prometa na cestama, nastoji se potaknuti vozače na što veći oprez u vožnji

No, kako izgleda sama procedura kada vas prometna kamera uhvati u prekršaju? Kada vas se snimi da kršite prometna pravila, vlasnik vozila od policije će zaprimiti obavijest o istome. Zatražit će se podaci o vozaču koji je u trenutku kada je prekršaj zabilježen upravljao vozilom. Ako kazna iznosi do 2 000 kuna, postoji mogućnost da se plati samo polovica propisanog, u slučaju da prekršitelj uplati iznos u roku od tri dana. 

Ako vozač ne podmiri kaznu u zadanom roku, na temelju pribavljenih podataka izdat će mu se prekršajni nalog. U tom će se slučaju sudu podnijeti Optužni prijedlog. Novčanom kaznom od 5 000 do 15 000 kuna kaznit će se vlasnik vozila, osoba koja je u trenutku prekršaja upravljala vozilom ili odgovorna osoba u pravnoj osobi ako se u roku od 15 dana ne priloži vjerodostojan dokaz o vozaču u vrijeme nastanka prometnog prekršaja, najčešće prekoračenja dozvoljene brzine.   

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eAutomoto

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: