Hrvatska predstavljena na najvećem austrijskom turističkom sajmu

eTurizam
15.01.2018 12:01:05

Rane rezervacije već naznačuju nastavak uzlaznog trenda i dobru turističku godinu

Hrvatska predstavljena na najvećem austrijskom turističkom sajmu

Hrvatska se uspješno predstavila na najvećem austrijskom turističkom sajmu "Odmori 2018", održanom od 11. do 14. siječnja u Beču, ocijenio je u nedjelju direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za Austriju i Švicarsku Ranko Vlatković.
 
Sajam "Odmori 2018" (Ferienmesse) najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Austriji, na kojem se i ove godine tradicionalno, među 850 izlagača iz osamdesetak zemalja, u okruženju sredozemnih turističkih destinacija, predstavila i Hrvatska na izložbenom štandu od 108 četvornih metara s dvanaest suizlagača, turističkih tvrtki i zajednica, a odvojeno se uz ostale predstavio i Nacionalni park Krka.
 
"Hrvatska, Italija i Španjolska su ove godine u trendu", izjavila je Helga Freund iz bečkog Turističkog ureda, označivši sajam kao turistički barometar za ovu godinu.
 

Austrijski turisti u Hrvatskoj su na trećem mjestu 

"Početne rezervacije s austrijskog tržišta za Hrvatsku potvrđuju nastavak uzlaznog trenda, a interes medija, poslovnih partnera i posjetitelja bio je jako velik", izjavio je Vlatković za Hinu.
 
Iznio je podatak da je Hrvatsku prošle godine posjetilo više od 1,4 milijuna turista iz Austrije, koji su ostvarili više od 7,6 milijuna noćenja, što je porast od 7,8 posto, a u noćenjima više od 6,7 posto u odnosu na 2016. godinu.

"U ukupnom broju noćenja u Hrvatskoj austrijski turisti sudjeluju sa 7,8 posto i na trećem su mjestu iza njemačkih i slovenskih gostiju", rekao je Vlatković.
 
Austrijancima je Hrvatska omiljena turistička destinacija, kazao je Vlatković, a zbog blizine ju posjećuju više puta godišnje i sve se više zanimaju za pred i posezonu. Dodao je da je to bilo vidljivo u prosincu lani kada su Austrijanci bili najbrojniji gosti u Hrvatskoj, primjerice posjetom Adventu u Zagrebu ili Rijeci i Opatiji.
 
Prvi rezultati rezervacija pokazuju povećano zanimanje Austrijanaca za odmor u vlastitoj zemlji ili putovanja u vlastitom prijevozu gdje prednjače destinacije Hrvatska, Italija i Grčka. Rane rezervacije povećane su za gotovo 25 posto u odnosu na prošlu godinu, što je naznaka za dobru turističku godinu, ocjenjuju tour operatori.
 
 
(I: eCroatia.info/lider.media)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: