Hrvatski hotelijeri zadovoljni su rezervacijama za nadolazeće uskrsne blagdane

eTurizam
26.03.2018 14:03:57

Većina objekata otvara se u travnju, uz nešto više cijene nego prošle godine

Hrvatski hotelijeri zadovoljni su rezervacijama za nadolazeće uskrsne blagdane

Vodeće hotelske kuće u Hrvatskoj zadovoljne su rezervacijama za predstojeće uskrsne blagdane te očekuju dobru popunjenost kapaciteta. Isto se odnosi i na travanj kada će se otvoriti većina objekata, uz nešto više cijene u odnosu na prošlu godinu zbog ulaganja u kvalitetu i povećane potražnje.

Iz najveće hotelske kompanije u Hrvatskoj, porečke Valamar Riviere, ističu da su i za Uskrs, kao i za cijelu predstojeću sezonu zadovoljni "bukingom" te da očekuju dobre rezultate.

"Za Uskrs ćemo u svim destinacijama gdje poslujemo imati otvorenu većinu hotela, pa ćemo tako u Poreču goste primiti u devet hotela, u Rapcu u dva, u Puli u jednom, dok će u Krku biti otvoren i hotel i kamp s pet zvjezdica, a u Rabu i Dubrovniku po dva hotela", kažu iz Valamara.
 
Rovinjska tvrtka Maistra za nadolazeći uskrsni vikend očekuje dobru popunjenost, većinom turistima iz Njemačke, Hrvatske, Austrije, Italije i Slovenije, kojima će na raspolaganju biti deset smještajnih objekata, hotela i kampova, u Rovinju i Vrsaru, dok će ostale objekte u portfelju otvoriti u travnju.

"Očekujemo dobar nastavak "bukinga" i nakon Uskrsa, te ukupno još jednu uspješnu turističku godinu. Cijene su ove godine nešto više nego lani, a ovisno o terminu, za neke objekte možemo reći da su već popunjeni", otkrivaju iz Maistre.

Hotelska kompanija Plava laguna za uskrsne blagdane u tri dana očekuje oko 16,5 tisuća noćenja, za što kažu da je na lanjskoj razini, kada je Uskrs bio nešto kasnije. U Poreču će imati otvorena četiri hotela, u Umagu tri, a u Rijeci jedan, dok kampove u obje destinacije otvaraju u travnju, a plan rada ostalih objekata ažurirat će, kako kažu, ovisno o rezervacijama.

"Cijene nisu značajnije rasle u odnosu na prošlu godinu, a što se tiče ukupnog "bukinga" vrlo smo zadovoljni", ističu iz Plave lagune.

Grupacija Bluesun Hotels&Resorts za Uskrs će otvoriti nekoliko hotela u Bolu i Supetru na Braču, Tučepima te kamp u Starigrad-Paklenici, gdje najviše očekuju tradicionalne predsezonske grupe iz Njemačke i Austrije, kao i grupe tenisača i znatan broj domaćih individualnih gostiju.

Odličnu popunjenost očekuju za blagdanske dane i u hotelu u Mariji Bistrici, za kojeg kažu da je za te termine rasprodan i da bilježe 35 postotni porast dolazaka individualnih gostiju u odnosu na 2017.

"Bez obzira na raniji termin Uskrsa ove godine, "buking" za te blagdane u većini naših otvorenih hotela je na razini prošlogodišnjeg, a radi se većinom i o sličnoj strukturi gostiju. Prodaja također ide sukladno očekivanjima, a realizirane cijene su više od prošlogodišnjih, pa sa sigurnošću možemo reći da nas očekuje odlična turistička sezona", kažu iz Bluesuna.

Ističu da će do kraja travnja otvoriti sve hotele na Jadranu, koji će za 1. svibanj biti popunjeni s turistima iz Skandinavije i Francuske, odakle posljednjih godina bilježe stalni rast dolazaka, kao i iz Njemačke, Velike Britanije i drugih europskih zemalja.

Naglašavaju i da su, s obzirom na to da je potražnja povećana, najveći touroperatori zakupili veći kontingent soba u odnosu na prošlu godinu, čime su se "osigurali" od ranog zaustavljanja prodaje, a istovremeno bilježe i veliku potražnju individualnih gostiju za glavni ljetni dio sezone.

Rezervacijama za Uskrs zadovoljni su i u Dogus Grupi Hrvatska, iz koje otkrivaju da će njihova Vila Dubrovnik, koja je već otvorena, Uskrs dočekati s popunjenošću od 92 posto, što je u odnosu na isti blagdan 2017. porast za oko 40 posto, čemu u prilog ide i to što je pripadajući restoran Pjerin uvršten na listu Michelinovih preporuka.

Dobre su najave i za njihov hotel u Šibeniku, kojeg otvaraju tjedan prije Uskrsa, gdje će, kao i u njihovoj šibenskoj marini, krajem svibnja imati i najvažniji događaj ove sezone, domaćinstvo međunarodne regate Super Series, a potom drugu utrku iste klase u Zadru i Marini Dalmacija u lipnju.

Očekuju dobru popunjenost i u travnju, a imaju i nešto više cijene nego prošle godine, uz porast dolazaka gostiju visoke platežne moći kojima je razina usluge izrazito važna.

"Općenito, najave za ovu godinu su jako dobre, a agencije i touroperatori s kojima surađujemo govore da će Hrvatska biti apsolutni hit ove godine", poručuju iz te tvrtke.

U lošinjskoj grupaciji Jadranka-Lošinj Hotels&Villas također su zadovoljni stanjem rezervacija, iako će im, kako kažu, na rezultat uskrsnih blagdana utjecati zatvorenost hotela u Velom Lošinju zbog dogradnje aneksa.

U samom Malom Lošinju za Uskrs će otvoriti dva hotela te dva kampa, koje otvaraju i tjedan prije tog blagdana, dok će ostale hotele i kampove otvoriti u travnju.

"Za cijelu ovu godinu "buking" je dobar i očekujemo ponavljanje prošlogodišnjih rezultata, a za sada nemamo zaustavljanja bukinga na nekim tržištima", kažu iz Jadranke.
 
 
(I: eCroatia.info/lider.media)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: