The Guardian spominje otok Vis kao neodoljivu turističku atrakciju

eTurizam
23.07.2018 12:07:43

Otok bi mogao postati pravi hit među turistima

The Guardian spominje otok Vis kao neodoljivu turističku atrakciju

Zahvaljujući filmu Mamma Mia 2 : Here We Go Again, otok Vis je postao poznata destinacija. The Guardian ga opisuje kao turističku destinaciju punu predivnih plaža, arhitekture iz 17. stoljeća i odličnih restorana s ponudom morskih plodova.  

Filmska ekipa filma Mamma Mia 2 za potrebe snimanja Vis je preoblikovala u grčki resort Kalokairi, koji je centar zbivanja filma. 

The Guardian spominje Kut kao najstariji, ali ujedno i najljepši dio Visa, na kojem vam automobil praktički i ne treba. "Izgrađen u doba venecijanske vladavine tijekom 17. stoljeća, Kut predstavlja niz dvorišta i vapnenačkih prolaza, prepunih balkona, sa stepenicama koje vode sve do udaljenih brežuljaka. Nema skupih butika s odjećom, umjesto njih tu su mini dućani i trgovine opremom za brodove. Voda je bolno čista, a gastro ponuda, inspirirana talijanskom kuhinjom bazira se na plodovima mora.", prenosi ovaj časopis. 

Iako se držao ispod turističkog radara, Vis ima nebrojeno mnogo znamenitosti, uključujući i arheološki muzej te crkve, pogodno za one koji odmor, osim izležavanja na plaži, žele provesti i u istraživanju otoka. Mnogo je aktivnosti kojima možete začiniti svoje putovanje, izleti brodom, biciklizam, istraživanje mreže tunela, ronjenje i još štošta. 

Još je davne 1930. Tin Ujević Vis prozvao jadranskim Filipinima. "Nalazim se u dubokom srcu dubokog mora. Ovamo su me odista vile donijele, u nepoznatom nadnevku kad je globus zadrijemao i nitko nije mogao da me primijeti. Ja sam u carstvu pustolovina, u čudu događanja. Konačno sam doživio što je svijet zaboravio. I postao sam vlasnik jednog otajstva (...)", riječi su slavnog pjesnika. 

Sada, kad je nastavak filma Mamma Mia! imao svoju premijeru, turiste se nastoji privući reklamama poput "rezervirajte Mamma Mia! plažu". Ovaj udaljeni i misteriozan otok postao je poznat u svijetu zbog snimanja mjuzikla inspiriranog ABBA-om, stoga je turistički uzlet bio i za očekivati.  

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: