The Guardian uvrstio 5 hrvatskih plaža na listu najboljih 40 plaža u Europi

eTurizam
01.04.2019 10:04:09

Putopisci su odabrali najomiljenije europske plaže, a evo koje su ih se posebno dojmile u Hrvatskoj

The Guardian uvrstio 5 hrvatskih plaža na listu najboljih 40 plaža u Europi

The Guardian je početkom ožujka objavio godišnju listu najboljih europskih plaža. Među njima se našlo i 5 plaža iz Hrvatske, i to one s naših otoka: Maslinica, Valun, Čikat, Blaće, Murvica. Plaže je odabrala turistička novinarka Mary Novakovich

Na kratkoj vožnji trajektom od Splita smjestio se otok Šolta, a na njegovom zapadnom dijelu ribarsko naselje Maslinica. Šljunčana plaža oduševila je novinarku, koja ju je opisala kao dovoljno velikom za beach bar, najam kajaka i ležaljki, ali s intimnom atmosferom. 

Plaža Valun na Cresu okružena borovima koji će vam pružiti hladovinu za vrućih ljetnih dana, a posjetitelji mogu rentati daske za veslanje, kajake i ležanje, atmosfera je super opuštena, kao i cijeli otok. 

Uvala Čikat na Lošinju opisana je kao omiljena destinacija za odmor austro-ugarskog cara Franje Josipa u 19. stoljeću. Ono što ga je privuklo, a i što danas privlači turiste jest svježi zrak i miris borove šume i divljeg bilja, primamljiva uvala, spilje, djelomično pješčana plaža i mini marina. Idealna je za obitelji s djecom. 

Plaža Blaće na jednom od najzelenijih hrvatskih otoka - Mljetu također je opisana kao raritet u Lijepoj našoj zbog pijeska, a zbog svog okruženja podsjeća na lagunu. 

Murvica na Braču - mirna plaža na otoku okružena borovima, bez gužve i redova ležaljki, samo rustični beach bar i pogled na otok Hvar i bistro plavo-zeleno more. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: