Predstavljen projekt "Hrvatski digitalni turizam e-turizam"

eTurizam
06.12.2018 11:12:52

U planu je razviti pet e-usluga

Predstavljen projekt "Hrvatski digitalni turizam e-turizam"

Ministarstvo turizma predstavilo je projekt digitalizacije turističkog sustava vrijedan oko 40 milijuna kuna. Projekt nazvan "Hrvatski digitalni turizam – e-turizam" kroz pet će novih javnih usluga promijeniti procese u turizmu te pružateljima usluga, ali i turistima donijeti dodatne prednosti. 

Cilj je uz pomoć tehnologije unaprijediti turistički sektor i poboljšati komunikaciju između javne uprave i pružatelja usluga u turizmu, povećati učinkovitost pogrešaka u pružanju istih te imati središnju ulogu u promoviranju hrvatskog turizma. 

U planu je do kraja 2020. godine razviti pet novih e-usluga koje će povezati postupke više tijela javne uprave u jedinstveni državni informacijski sustav: 

  1. središnji turistički registar,
  2. e-Visitor, 
  3. croatia.hr, 
  4. upravni postupci u turizmu,
  5. neupravni postupci u turizmu. 

Cilj kreiranja Središnjeg turističkog registra je omogućiti izdavanje ažurnih informacija, potvrda i izvoda o postojećim ugostiteljskim objektima, pružateljima usluga u turizmu i sustavu turističkih zajednica na jednom mjestu. 

E-usluga Upravni postupci omogućit će da se postupci poput zahtjeva i izdavanja rješenja za kategorizacijom provode putem interneta, a e-usluga Neupravni postupci omogućit će popunjavanje zahtjeva, autentifikaciju i uvid u status obrade zahtjeva te dobivanje rješenja putem interneta. 

Službeni partneri projekta su Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Ured državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, a sufinanciran je sredstvima iz Europske unije. S aspekta održivosti, projekt će ostvariti značajne uštede, i to čak 460 000 kuna za 160 000 rješenja izdanih pružateljima usluga u turizmu. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: