eVisitor osvojio treću nagradu Svjetske turističke organizacije

eTurizam
18.01.2018 15:01:54

U kategoriji turističkih inovacija i tehnologije, sustav HTZ-a eVisitor osvojio je treće mjesto

eVisitor osvojio treću nagradu Svjetske turističke organizacije

Hrvatski sustav eVisitor za prijavu i odjavu turista osvojio je treću nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) u kategoriji turističkih inovacija i tehnologije, a nagradu je na svečanosti u srijedu navečer u Madridu primio direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić, doznaje se iz Madrida.
 
U Madridu se ovaj tjedan održava najvažniji međunarodni sajam turizma u Španjolskoj FITUR, na kojemu tradicionalno ponudu predstavlja i Hrvatska na čelu sa HTZ-om, a kako je sjedište UNWTO-a u tom gradu, UN-ova specijalizirana agencija za turizam u sklopu tog sajma svake godine dodjeljuje i svoje godišnje nagrade 14. UNWTO Awards u više kategorija za što projekte prijavljuju iz cijelog svijeta.
 
"Nagrada UNWTO-a eVisitoru još je jedno veliko priznanje za hrvatski turizam i dokaz da je Hrvatska danas prepoznata i kao jedan od lidera u turističkoj industriji svijeta. Ovom prigodom zahvaljujem svim kolegicama i kolegama u Glavnom uredu HTZ-a, cijelom sustavu TZ-a te kolegicama i kolegama u Ministarstvu turizma, stručnjacima iz FER-a i svima koji su svojim radom doprinijeli i ugradili djelić svoga rada u ovu nagradu i učinili Hrvatsku još jednom prepoznatu na globalnom turističkom tržištu", poručio je Staničić iz Madrida.
 
Prvu nagradu u toj kategoriji osvojio je španjolski SegitTur, kao SIT ili ‘smart tourism system’, dok je na drugom mjestu australski standard BPDS (Building Planning and Design Standard).
 
Ukupno je UNWTO na sinoćnjoj svečanosti u Madridu, na kojoj je prisustvovalo više od 500 uzvanika iz svijeta, dodijelio 14 nagrada u četiri kategorije, a sustav eVisitor bio je i jedini projekt iz Hrvatske nominiran za te nagrade ove godine, među ukupno gotovo 130 projekata iz 55 zemalja, od kojih su nominirali finaliste za nagrade.
 
"Nagradama želimo odati priznanje vizijama i idejama pojedinaca, organizacija i tvrtki u stvaranju proizvoda i projekata za bolju budućnost u turizmu, i svi takvi su, ne samo nagrađeni, za sve nas velika inspiracija", poručio je na dodjeli nagrada novi glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili, koji je na toj poziciji početkom ove godine naslijedio dugogodišnjeg tajnika Taleba Rifaija.
 
Sustav eVisitor HTZ-a nacionalni je turistički informacijski sustav, koji se primjenjuje se od 1. siječnja 2016., od kada se svi turisti moraju evidentirati u taj sustav, a koji služi za prijavu i odjavu turista po vrstama smještajnih objekata, destinacijama i drugim parametrima te sa svim podacima koje se unose u sustav služi i za analizu fizičkog turističkog prometa.
 
 
(I: eCroatia.info/lider.media)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: