HTZ objavio Javni poziv za prijave na EDEN izbor za 2019.

eTurizam
17.07.2019 10:07:26

Ovogodišnja tema je "Zdravstveni i wellness turizam"

HTZ objavio Javni poziv za prijave na EDEN izbor za 2019.

Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni poziv za izbor nacionalnog pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) za 2019. godinu na temu "Zdravstveni i wellness turizam"

Projekt EDEN pokrenut je još 2006. godine s ciljem stvaranje europske mreže najboljih destinacija održivog turizma, promocije netradicionalnih i turistički slabije razvijenih destinacija, podizanja svijesti o raznolikosti turističke ponude u Europi te poticanja održivog razvoja turizma. 

Cilj ovogodišnjeg izbora je nagraditi i promicati netradicionalne turističke destinacije koje su razvije svoju turističku ponudu i temelje je primarno na wellnesss turizmu. Takve destinacije svojim cjelogodišnjim poslovanjem doprinose održivom razvoju turizma i porastu posjećenosti i izvan sezone. 

Destinacija koja bude izabrana kao pobjednička na nacionalnoj razini će dobiti naziv Europska destinacija izvrsnosti i promovirat će se na službenoj stranici Europske komisije, web stranici HTZ-a i drugima. Uz pobjedničku destinaciju izabrat će se i 4 finalista, te će svih 5 destinacija biti predstavljane kao primjeri dobre prakse na europskoj razini. Pozvat će ih se da se pridruže EDEN mreži. 

Prihvatljivi prijavitelji:
 
  • destinacije kandidati moraju biti turističke destinacije u nastajanju, netradicionalne turističke destinacije te izvan glavnih turističkih ruta,
  • destinacijska turistička ponuda temelji se na autentičnim turističkim iskustvima,
  • lokalne vlasti destinacije kandidata trebaju biti sposobne upravljati istoimenom destinacijom osiguravajući socijalnu, kulturnu i okolišnu održivost,
  • destinacija kandidat mora imati nadležnu turistički zajednicu (DMO) sposobnu za održivo upravljanje razvojem turizma,
  • destinacija kandidat mora imati agencije, nevladine organizacije ili tijela sposobna primjenjivati prakse održivog razvoja turizma.

Uz navedene kriterije, potrebno je da turistička destinacija zadovoljava i posebne kriterije

Kandidaturu destinacije na Javni poziv podnosi turistička zajednica županije. Moguće je prijaviti najviše 4 destinacije. 

Rok za podnošenje kandidatura je 9. kolovoza 2019. Dokumentaciju je potrebno poslati putem pošte u digitalnom (na USB-u ili CD-u) i tiskanom obliku

Detaljne kriterije i upute za prijavitelje pročitajte u dokumentu

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: