Natječaj "Inovativan budi - turizam ti posao nudi" za učenike i studente

eTurizam
19.01.2018 12:01:59

Prijave traju do 29. siječnja, a cilj je promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu

Natječaj "Inovativan budi - turizam ti posao nudi" za učenike i studente

Ministarstvo turizma je povodom Dana poslova u turizmu organiziralo natječaj "Inovativan budi – turizam ti posao nudi”, koji traje od 15. do 29. siječnja, a namijenjen je učenicima srednjih turističko-ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva.
 
Tim natječajem, kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo turizma sudionicima dodjeljuje ukupno 50 tisuća kuna vrijednih nagrada za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu.
 
Prijave na natječaj traju od 15. do 29. siječnja, a prijaviti se mogu tročlani timovi učenika i/ili studenata predvođeni mentorom, koji imaju prilike samostalno osmisliti projekt na dvije teme – poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.
 
Tri najbolja projekta bit će nagrađena s 25 tisuća kuna (s namjenom studijskog posjeta kulinarskom centru u Baskiji – Basque Culinary Center), 15 tisuća kuna (za studijski posjet centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji) te 10 tisuća kuna (za studijski posjet hotelskoj tvrtci u Hrvatskoj).
 
Svečana dodjela nagrada održat će se 2. veljače u sklopu manifestacije Dani poslova u turizmu u Splitu.
 
"Natječaj ‘Inovativan budi – turizam ti posao nudi’ učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale”, istaknuo je ministar turizma Gari Cappeli. Napominje kako je natječaj nastao iz želje da se kod mladih dodatno potakne inovativnost i kreativnost, vještine koje se smatraju ključnim faktorima razvoja.
 
Upravo s tim ciljem u Ministarstvu turizma kontinuirano poduzimamo niz mjera kako bismo još više popularizirali ugostiteljsko-turistička zanimanja, kazao je Cappelli.
 
Natječaj "Inovativan budi – turizam ti posao nudi”, uz manifestaciju Dani poslova, koja se ove godine održava u Osijeku, Zagrebu i Splitu u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja.
 
 
(I: eCroatia.info/lider.media)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: