U 2018. se očekuje 15% više investicija u hrvatskom turizmu nego lani

eTurizam
09.01.2018 11:01:27

Hrvatska zauzela sedmo mjesto među zemljama s najvećim potencijalom za investiranje u turizam

U 2018. se očekuje 15% više investicija u hrvatskom turizmu nego lani

Prema prvom izdanju izvještaja Global tourism locations of the future 2017./2018. (Globalne turističke destinacije budućnosti) koji objavljuje fDi Magazine, vodeće britanske publikacije Financial Timesa za biznis, Hrvatska se plasirala na visoko sedmo mjesto među zemljama s najvećim potencijalom za investiranje u turizam, prenosi Glas Istre.
 
Između 43 svjetske turističke destinacije, Hrvatska je dobila i posebno priznanje - "Editor's Choice Awards" kao jedna od zemalja s najvećim napretkom u području unapređenja turističke infrastrukture, smještaja, inicijativa za razvoj turizma te za investiranje u hotele i kruzing segment nautičkog turizma. Kad su u pitanju posebni oblici turizma, Hrvatska je posebno istaknuta kao destinacija filmskog turizma.
 
"Hrvatska kao turistička destinacija svake godine ostvaruje sve bolje rezultate, a ono što nas posebno veseli je što se uz takve rezultate kontinuirano radi na inovacijama i poticanju daljnjih investicija. Naime, u 2018. u hrvatskom turizmu očekuje se 15 posto više investicija nego li ove godine, a gotovo 40 posto više nego 2016. godine. Takve najave najbolji su pokazatelj da je Hrvatska, osim što je atraktivna turistička destinacija, atraktivna i za ulaganja", naglasio je ministar turizma Gari Cappelli.

Ulaganja privatnog i javnog sektora u hrvatski turizam

Prema anketi koju je Ministarstvo turizma i ove godine provelo među županijama i turističkim tvrtkama u zemlji, u hrvatski turizam nagodinu se planira investirati 940 milijuna eura, od čega će privatne turističke kompanije oko 628 milijuna eura uložiti u svoje projekte, a preostalih više od 311 milijuna eura ulaže javni sektor, dakle županije, gradovi i općine.
 
Najavljene investicije u privatnom sektoru uključuju ulaganja u hotele, kampove, nautiku i ostale vrste smještajnih objekata, sadržaje i atrakcije, a investicije javnog sektora uključuju ulaganje u centre za posjetitelje, plaže, šetnice i drugu infrastrukturu.
 
Ovogodišnje investicije, prema istoj anketi Ministarstva, iznosile su 817 milijuna eura, a 2016. godine 676 milijuna eura.
 
 
(I: eCroatia.info/glasistre.hr, foto: croatiaweek.com)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: