Eko hrvatski proizvod: Modularne montažne terase i plaže

eTurizam
15.01.2019 11:01:02

Osječka tvrtka pokreće novi trend

Eko hrvatski proizvod: Modularne montažne terase i plaže

Inovativni proizvod na turističkom i ugostiteljskom tržištu probija se na hrvatsko, ali je i prvi takav proizvod na svjetskom tržištu. Radi se o osječkoj tvrtki Aurea Grupa koja se bavi proizvodnjom namještaja za ugostiteljstvo te stolova za blagovaonice i restorane. Unutar tvrtke razvili su novi brend - Aurea Beach - modularne montažne plaže, terase i staze. Ovo je u potpunosti hrvatski proizvod koji je ujedno i ekološki.  

U današnje vrijeme sve je aktualnije betoniziranje plaža zbog masovnog turizma, što uvelike narušava ekosustave i okoliš. Modularne montažne terase i plaže ne narušavaju okoliš i njegovu ravnotežu te sprječavaju devastaciju i betoniranje obale. Ovaj način "izgradnje" sezonskih terasa pridonosi održivom razvoju turizma.
 
Modularne montažne plaže, terase i staze 

Sama ideja poprilično je jednostavna, a proizvod veoma praktičan za uporabu. Na neravnim, kamenitim plažama moguće je montirati terasu prilagođenu potrebama i željama korisnika (npr. ugostitelja), a kroz neprohodan teren moguće je montirati lijepo uređenu šetnicu. 

Čelična konstrukcija je pocinčana, stoga ne može tek tako doći do hrđanja, dok su drvene ploče od ariša lakirane ekološkim bojama koje su otporne na sve vremenske uvjete. Osim što nisu štetne po okoliš, kao prednost ovakvih terasa, staza i plaža ističe se i laka i jednostavna montaža i demontaža te prenosivost. Idealni su za sezonu, kada se samo postave, a nakon sezone se razmontiraju i spreme u skladište do iduće sezone. Podesive noge modula, kapaciteta nosivosti od 500 kg, su prilagodljive i mogu se namještati ovisno o visini tako da ćete uvijek dobiti ravnu podlogu. 
 
Modularne montažne plaže, terase i staze 

Kao još jedan plus može se istaknuti i da za montažu modularnih terasa, plaža i staza nije potrebno ishodovati građevinsku dozvolu. Jedino što je potrebno jest dobiti dozvolu za korištenje prostora od grada ili općine.
 
(I: eCroatia.info / foto: AureaBeach)

POVEZANE VIJESTI

eTurizam

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više