Radionica HGK: Uvod u AI za poslovne subjekte

PODUZETNIČKE NOVOSTI
21.03.2024 08:03:14

AI Akademija HGK započet će s dvodnevnom radionicom koja će se održati 25. i 26. ožujka 2024. u Zagrebu. Prijavite se!

Radionica HGK: Uvod u AI za poslovne subjekte

Nakon iznimno uspješne ESG akademije HGK koja je već ušla u drugi ciklus predavanja, Hrvatska gospodarska komora, odlučila je pokrenuti i  AI Akademiju HGK . Umjetna inteligencija (AI) ključni je pokretač digitalne transformacije u suvremenom gospodarstvu. Sve više poslovnih subjekata i organizacija prepoznaje potencijal AI-a za unaprjeđenje učinkovitosti, inovacije i konkurentske prednosti. Upravo bi AI, prema posljednjim analizama, mogla povećati svjetsko gospodarstvo za gotovo 16 bilijuna dolara do 2030. godine.

HGK AI akademijom želi osigurati da hrvatsko gospodarstvo ostane konkurentno u eri umjetne inteligencije. AI Akademija će potaknuti inovacije među članicama HGK, kao i razvoj novih rješenja i poslovnih pristupa uz promicanje visokih etičkih standarda. Kroz bolje korištenje AI-a, članice HGK mogu doprinijeti ekonomskom rastu Hrvatske i otvaranju novih poslovnih prilika te inovativnih projekata temeljenih na primjeni AI-a. Povrh svih benefita, AI akademija HGK će biti mjesto poslovnog povezivanja te stvaranja stručne mreže za AI među članicama HGK.

Temeljem istraživanja Hrvatske gospodarske komore – Analiza percepcije i upotrebe umjetne inteligencije u hrvatskom gospodarstvu, prepoznata je prilika za ubrzani rast hrvatskog gospodarstva putem umjetne inteligencije. Upravo je to bio povod za organizaciju AI Akademije HGK te smo temeljem rezultata istraživanja osmislili koncept Akademije, strukturirali predavanja, teme i predavače za poslovne subjekte.
 
HGK će kroz AI Akademiju svojim članicama pružiti sveobuhvatan prikaz tehnologije umjetne inteligencije (AI) iz perspektive poslovanja;

  • Demistificirati umjetnu inteligenciju (AI)
  • Obrazložiti primjenu AI alata kao temelja stvaranja novih vrijednosti i konkurentske prednosti na tržištu;
  • Odgovoriti na pitanja u vezi umjetne inteligencije koja se tiču propisa, etike i drugih ključnih područja;
  • Pokazati primjere iz praksi raznih sektora u integraciji AI alata u poslovanje;
  • Omogućiti povezivanje i razmjenu iskustava između članica HGK i stručnjaka iz područja AI-a.

Prvi ciklus AI Akademije HGK provodit će se kroz 5 mjeseci te će se sastojati od uvodne radionice i 4 sektorske radionice koje bi ciljano i detaljno obrađivale primjenu umjetne inteligencije u sljedećim sektorima: industrija, turizam, pravo i zdravstvo.

AI Akademija HGK započet će s dvodnevnom radionicom koja će se održati 25. i 26. ožujka 2024. (ponedjeljak i utorak), pod nazivom: „UVOD u AI za poslovne subjekte", namijenjena svim poslovnim subjektima koji žele modernizirati svoje poslovanje ili samo saznati što umjetna inteligencija može donijeti, odnosno već donosi svakom poslovanju.
 
Više informacija i kako se prijaviti saznajte na stranicama HGK.
 
(I: HGK)

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više