Poziv svim poduzetnicama da se prijave na projekt jačanja ženskog poduzetničkog potencijala u Europi

PODUZETNIČKE NOVOSTI
29.01.2019 13:01:33

Cilj je poduzetnicama pružiti podršku i pojasniti mogućnosti te programe potpore i financiranja poslovanja

Poziv svim poduzetnicama da se prijave na projekt jačanja ženskog poduzetničkog potencijala u Europi

Žensko poduzetništvo zauzima visoko mjesto u agendi politike EU s aspekta poboljšanja konkurentnosti europskog gospodarstva i premošćivanja razlika između muškaraca i žena u svijetu poduzetništva. 

Činjenica je da se prilikom pokretanja i vođenja poslovanja žene susreću s više prepreka od muškaraca. Uz nastojanja da se ženama poduzetnicama pruži podrška i pojasne mogućnosti te programi potpore i financiranja poslovanja, nastao je projekt WE GROW.

WE GROW projekt za ciljeve ima potaknuti žene na sudjelovanje i povećati njihov uspjeh u korištenju EU fondova za istraživanje, razvoj i inovacije, odnosno podići njihovu svijest o programima podrške i mogućnostima financiranja te Instrumentu za malo i srednje poduzetništvo u okviru programa Obzor 2020 (Horizon 2020). 

Projektom se želi poduzetnicama iz Belgije, Grčke, Hrvatske i Švedske pružiti dovoljno informacija, savjeta i obuke kako bi se bolje pripremile i uspješno sudjelovale u Instrumentu za mala i srednja poduzeća. Među ciljevima jest i promicanje usluga Europske poduzetničke mreže (EEN) među poduzetnicama te razmjena dobrih praksi i stečenih znanja u vezi pripreme prijedloga za Instrument MSP-a među zajednicom poduzetnika i EEN partnera. 
 
We grow projekt za žene u poduzetništvu 
 

Kriteriji za prijavu


WE GROW projekt namijenjen je tvrtkama koje ispunjavaju sljedeće kriterije

 1. potpuno su ili djelomično u vlasništvu žena poduzetnica, 
 2. u fazi su rasta te imaju kapacitet za razvoj inovativnih proizvoda i usluga od visokog europskog i/ili globalnog utjecaja,
 3. imaju suvremeno, dinamično i izvozno orijentirano poslovanje, 
 4. koriste suvremenu tehnologiju u poslovanju,
 5. vlasnici su patenata, 
 6. pokazana sposobnost inovativnog korištenja postojećih tehnologija, metodologija i poslovnih procesa u kreiranju novih proizvoda, usluga i procesa, 
 7. imaju prethodno iskustvo u prijavi na SME Instrument program ili se žele prijaviti na njega.

Uspješna prijava na projekt podrazumijeva inovaciju s potencijalom kreiranja potpuno novih tržišta ili revoluciju postojećih. Tvrtka mora imati visoko razvijenu i jasnu ambiciju za rast na međunarodnoj razini i dokazano znanje o ciljnom tržištu te uvjerljivi plan poslovanja.
 
Svaki projekt bit će procijenjen na temelju tri kriterija

1. Utjecaj - bitno je da pokažete kako je vaš projekt sposoban generirati prihode i stvarati nova radna mjesta. U prijavi ćete morati objasniti tržišne uvjete i evoluciju natjecanja te navesti konkretne i realne brojke o veličini tržišta, tržišnom udjelu i prodajnoj cijeni. Trebate prikazati trogodišnju projekciju obujma prodaje, prometa i broja radnih mjesta te opisati plan komercijalizacije. Ono što je ključno jest prikazati kako vaš projekt ima europski ili globalni utjecaj.

2. Izvrsnost - morate uvjerljivo opisati izvrsnost vaše inovacije te kako vaš proces ili usluga imaju potencijal promijeniti tržišnu dinamiku i potencijalno riješiti određeni društveni problem. Pokažite koja je dodana vrijednost vaše ideje i objasnite na koji je način održiva i zašto je baš ona bolja od postojećih rješenja. Također, morate uvjeriti procjenitelje kako ste svjesni i rizika. 

3. Provedba - budite uvjerljivi da zaista možete ostvariti ideju. Osim opisa tehničke kompetencije, morate pružiti i informacije o komercijalnoj kompetenciji. Procjenjivat će se vjerodostojnost vašeg tima i poslovnog plana, stoga jasno opišite organizaciju radnog tima i namjeravate li koristiti vanjske suradnike. Objasnite ulogu svakog člana time i vanjskog partnera u realnom vremenu. 
 
Žene poduzetnice, pomoć u poslovanju kroz We grow program 

Elementi prijave


Važni elementi prijave su naslov i sažetak. To je ono što će ostaviti prvi dojam na ocjenjivački sud.

Prilikom pripreme prijedloga trebate odabrati ključne riječi s unaprijed definiranog popisa. Najbitnije je da odaberete najveći broj relevantnih ključnih riječi koje odgovaraju upravo vašem prijedlogu s najviše 3 ključne i 3 pod-ključne riječi. Time osiguravate da se vaš prijedlog pripiše stručnjacima za ocjenjivane koji imaju najrelevantnije znanje iz područja vašeg projekta. 

Pripremite desetominutnu prezentaciju nakon koje će uslijediti 20 minuta pitanja i odgovora. Prije prijave provjerite vaš raspored na datume i poklapaju li se vaše obveze s putovanjima u Bruxelles na tjedne intervjue: 

 • tjedan intervjua za prvi krajnji datum: 11. – 15. veljače 2019.
 • tjedan intervjua za drugi datum završetka: 13. – 17. svibnja 2019.
 • tjedan intervjua za treći datum: 8. - 12. srpnja 2019.
 • tjedan intervjua za četvrti datum završetka: 11. - 15. studenog 2019.

Poduzetnice koje se prijave za sudjelovanje u projektu, a čiji projekti nisu prihvatljivi za financiranje iz ovog programa, dobiti će savjet i podršku prilikom prijave na druge za njih prihvatljive programe. Podnesite zahtjev za usluge WE GROW projekta ispunjavanjem kratke ankete. Za besplatnu tehničku pomoć prilikom apliciranja na program javite se na e-mail adresu: info@tp-vz.hr i pridružite se SME Instrument zajednici!

(I: eCroatia.info / womeninadria.com)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više