Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2“

PODUZETNIČKE NOVOSTI
25.09.2018 09:09:15

Projekte je moguće prijaviti od 30. listopada

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2“

U tijeku je natječaj za dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2" kojeg je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima kako bi se ojačala međunarodna konkurentnost olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda i/ili usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenje proizvoda na novo tržište te povećanje mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima. 

Cilj ovog poziva je povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na svjetskim tržištima te pridonijeti povećanju udjela malih i srednjih poduzeća u ukupnom izvozu roba i usluga kroz poboljšanje uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju i nastupe na međunarodnim sajmovima ili B2B susretima izvan Hrvatske te istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan Republike Hrvatske. 

Ukupan iznos bespovratnih sredstava za projekte je 58 000 000,00 kuna. Najniži iznos potpore koji pojedini projekt može dobiti je 100 000,00 kuna, dok je najviši iznos 1 000 000,00 kuna. Prilikom dodjeljivanja bespovratnih sredstava, intenzitet potpore za mikro i mala poduzeća je 85%, dok za srednja poduzeća intenzitet potpore je 65% prihvatljivih troškova. 

Projektni prijedlozi prijavljuju se putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku od 30. listopada 2018., a krajnji rok dostave prijedloga je 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava.  

Detaljne informacije nalaze se na stranici sustava eFondovi

(I: eCroatia.info)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više