Hackathon "Pristupačni Zagreb" za razvoj mobilne aplikacije

PODUZETNIČKE NOVOSTI
19.03.2019 10:03:28

Zabavite se osmišljavanjem aplikacije, a istovremeno pomognite osobama s invaliditetom u snalaženju po Zagrebu

Hackathon "Pristupačni Zagreb" za razvoj mobilne aplikacije

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom 5. i 6. travnja 2019. organizira hackathon. Cilj je događanja isprogramirati mobilnu aplikaciju koja će osobama s invaliditetom pružiti potrebne informacije o pristupačnosti brojnih objekata u Zagrebu

Činjenica je da većina vas ne razmišlja o tome kako je za pojedince obavljanje raznih dnevnih aktivnosti problem. Za osobe s invaliditetom pristupačnost mnogim mjestima predstavlja problem. Stoga je ZICER odlučio uzeti stvar u svoje ruke i organizirati hackathon "Pristupačni Zagreb" u kojem može sudjelovati baš svatko. 

Događaj je zamišljen kao suradnja, odnosno prijavitelji se neće međusobno natjecati tko ima bolju ideju. Naprotiv, sudionici će zajedničkim snagama razvijati javni servis koji će se odvijati pod vodstvom tvrtke Agency04 koja se specijalizirala za razvoj poslovnog softwarea. 

Servis "Pristupačni Zagreb" sastoji se od 3 komponente: 
 
  1. Baze podataka objekata od interesa,
  2. Aplikacije preko koje će se pristupati bazi,
  3. Web stranice s formularom za unos i ažuriranje baze.

Za potrebe razvoja javnog servisa odabran je framework


Svi sudionici trebaju ponijeti svoj laptop na hackathon. Prijaviti se možete putem obrasca za prijavu do kraja ožujka. Broj sudionika je ograničen na 15. 
 
(I: eCroatia.info)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više