Poduzetnicima u Zagrebačkoj županiji na raspolaganju je više od 10 milijuna kuna kredita

PODUZETNIČKE NOVOSTI
16.09.2019 10:09:27

Kroz program Kreditom do uspjeha provode se mjere povoljnog financiranja sektora malog gospodarstva kroz subvenciju kamata na poduzetničke kredite

Poduzetnicima u Zagrebačkoj županiji na raspolaganju je više od 10 milijuna kuna kredita

Do kraja godine poduzetnici s područja Zagrebačke županije na raspolaganju imaju više od 10 milijuna kuna koja se dodjeljuju iz programa Kreditom do uspjeha. Prijaviti se mogu mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva. Program "Kreditom do uspjeha 2014." Mjera 1. - Kreditom do konkurentnosti zajednički provode Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Zagrebačka županije. 

Cilj je Programa poboljšanim kreditiranjem uz smanjenje kamata poduzetnicima omogućiti lakši pristup izvorima financiranja za unapređenje njihovih poslovnih aktivnosti, ostvarivanje više razine standarda proizvoda i usluga, tehnološka unapređenja, te uspostavljanje dugoročne financijske ravnoteže. 

Prednost će imati one proizvodne djelatnosti i projekti od značaja za županijski gospodarski, kao i oni kojima se otvaraju nova radna mjesta. Najniži iznos kredita koji možete dobiti je 100 tisuća kuna, a najviši 5 milijuna kuna. Krediti su namjenski i mogu se koristiti za:
  • kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata (osim za stanove), 
  • kupnju nove opreme ili pojedinih dijelova,
  • obrtna sredstva do 20% (za projekt iz uslužne djelatnosti) i do 30% (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita. 

Nominalna kamatna stopa iznosi maksimalno 7% u trenutku potpisivanja Ugovora o provedbi Programa Kreditom do uspjeha 2014. Mjera 1. - Kreditom do konkurentnosti. 

Rok za iskorištenje dobivenog kredita je do 12 mjeseci od potpisivanja Ugovora,. 

Zagrebačka županija već je raspisala javni poziv za kredite za koje je zahtjev potrebno podnijeti Upravnom odjelu za gospodarstvo. Zahtjevi za kreditiranjem prikupljaju se do 31. prosinca 2019. ili do iskorištenja raspoloživih sredstava. 

Što je sve potrebno kako biste osigurali povoljna financijska sredstva, saznajte na stranicama Zagrebačke županije

(I: eCroatia.info)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više