Prilika za stvaranje novih usluga u poduzećima čije se poslovanje temelji na proizvodima

PODUZETNIČKE NOVOSTI
28.02.2019 10:02:57

U sklopu projekta THINGS+ mali i srednji poduzetnici će sudjelovati u programima osposobljavanja te se upoznati s konceptom i metodama razvoja usluga

Prilika za stvaranje novih usluga u poduzećima čije se poslovanje temelji na proizvodima

Još je petnaestak dana ostalo do zatvaranja prijava za sudjelovanje u šestomjesečnom programu interaktivnih radionica, edukacija i savjetovanja usmjerenom na razvoju usluga u proizvodnim poduzećima. Poziv je objavio STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci

Program je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja svoju ponudu žele proširiti inovativnim uslugama i tako podići vrijednost svojih proizvod. To može rezultirati većim prihodima, manjim rizikom poslovanja, povoljnijom strukturom troškova i većom vrijednosti ponude te izlaskom na nova tržišta. 

Kao što je navedeno, prihvatljivi prijavitelji su mala i srednja poduzeća koja će ovim putem: 

 • imati podršku stručnjaka tijekom razvoja novih usluga,
 • proći strukturiran jasno definiran program radionica, edukacija i savjetovanja,
 • razviti nove usluge koje će biti dodatna vrijednost ili potpuni supstitut postojeće ponude proizvoda,
 • unaprijediti poslovanje uz korištenje vlastitih ljudskih resursa, s minimalnim ulaganjima, minimalnim troškovima, a u kratkom periodu.
 
Od prijavitelja se očekuje: 

 • sudjelovanje minimalno 2 iskusne osobe iz poduzeća,
 • visoka razina angažmana članova tima uz podršku visokog menadžmenta tijekom izvođenja programa,
 • integraciju novostvorene ponude u postojeće poslovanje i njenu komercijalizaciju na domaćem i stranom tržištu.

Uvjeti za prijavu:
 
 • poduzeće spada u kategoriju malih i srednjih poduzeća prema definiciji koja se nalazi u preporuci EK-e 2003/361
 • poduzeće je registrirano u RH
 • poduzeće je iskazalo volju za sudjelovanjem i preuzelo obvezu imenovanja najmanje dvoje djelatnika koji će sudjelovati u programu
 • poduzeće nije primilo države potpore male vrijednosti (de minimis) u ukupnoj vrijednosti većoj od 200 000 eura u tekućoj i prethodne dvije fiskalne godine. 

Program se provodi u sklopu projekta THINGS+, sufinanciranog od strane EU kroz program Interreg Central Europe. THINGS+ projekt za cilj ima razvijati poduzetničke vještine u stvaranju inovativnih usluga, a usmjeren je na poduzetnike s područja Srednje Europe koji su do sada svoje poslovanje temeljili samo na prodaji proizvoda. 

Za prijavu je potrebno ispuniti Obrazac za iskaz interesa za sudjelovanje u pilot aktivnostima projekta THINGS+ i poslati ga na e-mail: mario.vukelic@uniri.hr. Nakon što se provede evaluacija prijava, rezultati će biti objavljeni na stranicama STEP RI do 5. travnja 2019. godine. Iz Hrvatske će biti odabrano 6 poduzeća za sudjelovanje u pilot aktivnostima projekta. 

Zaposlenici odabranih hrvatskih poduzeća sudjelovat će u programima osposobljavanja na kojima će se upoznati s konceptom i metodama razvoja usluga, koje će zatim moći primijeniti u svom poslovanju. Predviđeno trajanje programa je 6 mjeseci, odnosno od travnja do rujna 2019. godine. Uključeno je sudjelovanje na najmanje 4 radionice i popratno stručno savjetovanje te podrška tijekom cijelog razdoblja trajanja programa.  

Sudjelovanje u programu u potpunosti je besplatno. Broj polaznika je ograničen, a prijave su otvorene do 15. ožujka 2019. 

Detaljnije informacije pročitajte na službenim stranicama STEP RI

(I: eCroatia.info)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više