Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga u uslužnom sektoru

PODUZETNIČKE NOVOSTI
14.05.2018 11:05:44

U području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga u uslužnom sektoru

 
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina). Poziv se provodi u okviru Prioritetne osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Specifičnog cilja 4b2 Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina) Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 76 milijuna kuna. Otvoreni Poziv namijenjen je poduzećima registriranim za djelatnosti u turizmu i trgovini. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu je 220 tisuća kuna, dok je najviši iznos 13 milijuna kuna.

Pozivom se želi poduprijeti smanjenje potrošnje isporučene energije u poduzećima registriranima za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine, provedbom aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili aktivnosti (mjera) za korištenje obnovljivih izvora energije koje energetski troškovnoj cjelini poduzeća donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20 posto u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prijave na Poziv zaprimaju se od 15. lipnja do 21. rujna.

Detalji o pozivu i dokumentacija za prijavu dostupni su ovdje.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike organizira informativne radionice na kojima mogu sudjelovati svi potencijalni prijavitelji kako slijedi:

Zagreb, 17. svibnja, u 12 sati
Rijeka, 22. svibnja 
Pula, 23. svibnja 
Osijek, 5. lipnja 
Varaždin, 6. lipnja 
Dubrovnik, 11. lipnja 
Split, 12. lipnja 
Šibenik, 13. lipnja 
Zadar, 14. lipnja 
 
Za radionicu u Zagrebu u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Draškovićeva ulica 45, dvorana na 1. katu, zainteresirani se mogu prijaviti na prijavnom obrascu na kraju ove web-stranice. Program radionice nalazi se ovdje.

Vrijeme održavanja i prijavni obrasci za ostale radionice bit će dostupni na web-stranicama županijskih komora u kojima se radionice organiziraju.
 
 
(I: eCroatia.info/hgk.hr)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više