ODVAŽNA - program podrške ekonomskom osnaživanju žena

PODUZETNIČKE NOVOSTI
21.12.2018 12:12:52

Javni natječaj za stručnu i financijsku potporu ženama u poduzetništvu

ODVAŽNA - program podrške ekonomskom osnaživanju žena

IKEA i MasterCard odlučili su u suradnji sa Solidarnom - Zakladom za ljudska prava i solidarnost pokrenuti Program podrške ekonomskom osnaživanju žena – ODVAŽNA

Program ODVAŽNA promiče društveno odgovorno poduzetništvo čije su glavne nositeljice žene. U sklopu pilot projekta poduzetnicama koje su u start-up fazi razvile neku liniju proizvoda ili usluga će se pružiti financijska podrška, pristup stručnim informacijama i prilike za networking. 

Ciljevi ODVAŽNE: 

  1. Ciljano podržati ženske poduzetničke pothvate u prelasku iz start-up faze u fazu rasta i razvoja poslovanja, u skladu s načelima društveno odgovornog poslovanja.
  2. Podržati razvoj liderskih, poslovnih i timskih kompetencija unutar ženskih poduzeća, na razini voditeljica, radnica i timova.
  3. Doprinijeti poslovnoj uspješnosti i održivosti malih ženskih poduzeća, a time i kvaliteti i trajnosti radnih mjesta za žene.

Početni fond financijske potpore iznosi 250 000 kuna izdvojenih za financiranje provedbe 3 do 5 projekata ženskih poduzetničkih pothvata, svaki u iznosi od 75 000 kn. 

Javni natječaj otvoren je do 31. siječnja 2019. u ponoć, a na njega se mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća, zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50% žena.

Detaljne upute i prijavni obrasci nalaze se na stranici solidarna.hr.
 
(I: eCroatia.info)

POVEZANE VIJESTI

PODUZETNIČKE NOVOSTI

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na:

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više