Trikovi uz koje će mali prostor izgledati veće

eDom&vrt
25.07.2018 13:07:13

Nekoliko kreativnih načina za vizualno povećanje interijera

Trikovi uz koje će mali prostor izgledati veće

Kad se radi o malim životnim prostorima, svaki kvadrat je bitan. Živite li u malom stambenom prostoru, a želite ga preurediti, postoje trikovi uz koje ih je moguće urediti tako da se doimaju vizualno većima. Prilikom uređenja malih stanova trebali biste uspostaviti ravnotežu između funkcionalnosti i estetike prostora. Želite li postići dojam većeg prostora, dobro je poslužiti se jednostavnim trikovima za vizualno povećanje prostora

Odabir boja


Za vizualno povećanje interijera od velike je važnosti izbor boje zidova, ali i namještaja te raznih dekorativnih elemenata. Za male je stanove veoma bitno kombinacijom boja zidova i namještaja ostvariti estetsku harmoniju. Idealno je kombinirati svjetlije i hladnije tonove za zid s minimalističkim namještajem i dekoracijama toplijih boja. 

Strop prostorije obojite istom bojom koja se nalazi na zidovima. Još bolji vizualni efekt bit će ako istom bojom obojite i stolariju, te pronađete namještaj i zavjese iste boje. Time ćete postići dojam beskonačnosti jer će se zidovi spojiti sa stropom te će cijela prostorija izgledati prostranije. U malim i niskim sobama strop nikada nemojte bojati u tamnu boju niti birati više od tri različite boje zidova i namještaja
 
trikovi za uređenje malog stana 

Multifunkcionalni namještaj


Prostor će izgledati mnogo prozračnije ako ga ne prekrcate namještajem, posebice onim glomaznim i tamnih boja. Odaberete li ormare i kuhinjske elemente koji se protežu od poda do stropa u svjetlijoj boji ili boji zidova, ne samo da ćete imati mnogo prostora za odlaganje stvari, već ćete spriječiti i vizualno zatvaranje sobe. 

Umjesto gomilanja malog namještaja po cijeloj prostoriji, radije posegnite za multifunkcionalnim namještajem. Odaberite nekoliko većih elemenata kojim ćete dobiti vizualni dojam prostranosti. U manjim životnim prostorima preporučljivo je povezati kuhinju i dnevni boravak u jednu cjelinu. Primjerice, šank ili kuhinjski otok mogu vam koristiti prilikom rada u kuhinji, ali i kao blagovaonski stol. Kauč možete pretvoriti u krevet ili obratno također je dobra ideja. 
 
uređenje malih stanova, multifunkcionalni namještaj 

Kućna rasvjeta


U postizanju dojma većeg prostora također igra i kućna rasvjeta. Naime, rasvjeta dodaje dubinu prostoriji, proširuje njene horizonte, a ujedno kreira i ugodnu atmosferu. Lusterom možete kreirati dojam većeg prostora, a postavite li u kut prostorije visoku lampu, efekt je zagarantiran. Ako ste vlasnik malog stana, osim lampama i lusterima, poigrajte se i reflektirajućim elementima u stanu koji će raširiti svjetlo po prostorijama, čime će one izgledati pristupačnije i toplije. 
 
kako vizualno povećati prostor, rasvjeta, lampa 

Duge zavjese


Postavite karniše za zavjese visoko iznad prozorskih okvira, čak uz sam strop. Što više postavite zavjese prozori će izgledati većima, a ujedno i sama prostorija. Duge zavjese davat će dojam kako su stropovi mnogo viši. Stoga, pravilno izmjerite dužinu zavjesa i izrežite ih na točno izmjerenu dužinu, kako ne bi bile prekratke i podbacile u kreiranju željenog efekta. 
 
kako vizualno povećati prostor, duge zavjese 

Iskoristite prostor na zidu


Vlasnici malih stanova često se susreću s manjkom skladišnog prostora. Ovdje je najbolje rješenje postavljanje ormara koji zauzimaju cijeli zid. Na slobodne zidove postavite police, a postavite li ih u vis, stvorit ćete bolju iluziju većeg prostora. 
 
kako povećati mali prostor, iskoristite zidove, police 

Ogledala

 
Dizajneri interijera reći će vam kako staklo, ogledala i lakirane površine visokog sjaja reflektiraju svjetlost i tako stvaraju dojam prozračnosti. Postavite ogledala po stanu, a birajte ona čiji će okvir dominirati. Privid širine u uskom hodniku možete ostvariti postavljanjem nekoliko ogledala različitih veličina na zidove ili odaberite jedno veće, ali efektno koje će osim dojma većeg prostora unijeti i dozu stila u vaš dom. 
 
uređenje malog stana, ogledalo 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: