5 jednostavnih koraka do urednog ormara

eDom&vrt
09.11.2018 15:11:25

Saznajte kako najlakše organizirati ormar s odjećom

5 jednostavnih koraka do urednog ormara

Svaki put kad otvorite ormar, odjeća vam ispada vani ili je toliko nagurana da ne znate gdje je što. Ako vam je želja imati uredno posloženu odjeću, u nastavku pročitajte nekoliko savjeta kako što bolje organizirati ormar kako bi sve lijepo stalno na sve police i u ladice. 

1. Sezonsko sortiranje 


Prvi korak prilikom organizacije ormara jest sortiranje sve vaše odjeće i obuće. Izvadite apsolutno sve iz ormara i krenete pregledavati što vam točno sve treba i što nosite, a što ne. 

Pazite na to da ormar ne bude prenakrcan, stoga barem jednom godišnje napravite sezonsko sortiranje, tzv. "generalku" i riješite se svega nepotrebnog. Ako pojedine komade odjeće niste nosili već nekoliko godina, pretijesni su vam ili preveliki, odmah ih se riješite, bez daljnjeg razmišljanja. 
 
5 jednostavnih koraka do urednog ormara 

2. Kategorizirajte ormar 


Ormar je najlakše organizirati prema jednoj od tri kategorije: po funkciji, zonama ili bojama. Organizacija po funkciji podrazumijeva sortiranje prema vrsti odjeće, odnosno posebno složite košulje, posebno haljine, hlače, suknje, kapute...

Odlučite li se za slaganje po zonama, tj. sortiranje odjeće prema njenoj namjeni, tada će u vašem  odjeća stajati u sljedećim skupinama: svečana odjeća, sportska, poslovna, za po kući... 

Mnogima omiljen način kategoriziranja odjeće u ormaru je po boji. Osim što će vaš ormar izgledati iznimno organiziran, brže ćete složiti dnevnu kombinaciju, pogotovo kada se ujutro u žurbi spremate za posao. 

3. Na vješalicama držite samo određenu odjeću  


Casual majice i veste preporučljivo je držati na policama ili složene u ladicama jer se na vješalici mogu razvući, a jednako možete slagati traperice, T-shirte i sportsku odjeću. Tako ćete sačuvati mjesta u ormaru za odjeću koju je preporučljivo držati na vješalicama, poput košulja, sakoa, haljina, suknji i odjevnih predmeta od finijih materijala koji se lako gužvaju. 
 
5 jednostavnih koraka do urednog ormara 

4. Koristite kutije za pohranu


Ako vaš ormar nema dovoljno mjesta i ladica, koristite kutije za pohranu odjeće. To je posebno korisno za držanje donjeg rublja i čarapa. 

Imate li, pak, visok ormar, na najvišoj polici u kutiji možete držati sezonsku odjeću ili onu koju rijetko nosite. Mnogi umjesto kutija sezonsku odjeću drže i u tzv. space bagovima i tako dobivaju na dodatnom prostoru u ormaru. 

5. Koristite odgovarajuće vješalice za odjeću 


Izbjegavajte vješanje odjeće na tankim žičanim vješalicama jer će ona tako s vremenom izgubiti oblik i razvući će se. Umjesto njih, koristite drvene ili plastične vješalice koje su mnogo izdržljivije i jače. 

Odaberite odgovarajuću vješalicu za svaki komad odjeće. Postoje vješalice za hlače na koje možete staviti nekoliko pari, čime ćete uštedjeti na prostoru, ili one s kopčama na koje možete prikvačiti hlače i suknje. 
 
5 jednostavnih koraka do urednog ormara 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: