Koje biljke odabrati za ured?

eDom&vrt
27.09.2019 10:09:56

Donosimo vam 5 najboljih biljaka koje će uspijevati u svim poslovnim prostorima

Koje biljke odabrati za ured?

Većinu dana mnogi provedu u uredu, sjedeći za računalom. A kako biste se osjećali ugodnije na poslu, trebate ga i urediti i obogatiti pokojom biljkom. One će ne samo ukrasiti poslovni prostor već i biti od koristi zaposlenima. Naime, pojedina su istraživanja dokazala kako uredsko cvijeće povećava produktivnost, podiže raspoloženje, a osim toga dodaje i dozu kisika, a zelena boja  ublažava pritisak na oči. 

Za ured je najbolje izabrati biljke koje mogu dobro funkcionirati u nepovoljnijim uvjetima. Čak i onim najnezahtjevnijima potrebno je pronaći odgovarajuću poziciju, svjetlost i temepraturu. Idealno je odabrati biljke koje ne zahtijevaju previše vašeg vremena, tek povremeno zalijevanje i eventualno dohranu zemlje. 

Kaktus


Jedan od najboljih odabira za vaš radni stol je kaktus. Poprilično nezahtjevna biljka koju je lako uzgojiti i još se lakše brinuti o njoj. Bez zalijevanja može izdržati i nekoliko tjedana, stoga će preživjeti vašu odsutnost za vrijeme godišnjeg odmora

Jedino što mu je potrebno su odgovarajuća sobna temperatura i dovoljna količina svjetlosti. Nešto veći kaktus ima tendenciju apsorpcije elektromagnetskog zračenja iz monitora, tableta, mobitela i sl. Lijep i koristan "gadget" na vašem stolu. 
 
Biljke za ured, kaktus 

Spatifilum


Spatifilum je najbolje smjestiti u blizini računala. Ne volim mnogo svjetlosti, a redovito zalijevanje 2 do 3 puta tjedno te povremena dohrana zemlje bit će sasvim dovoljni. Nedovoljno brige o njemu uzrokovat će obješenost ili blago uvenuće lišća. Ipak, obilnim zalijevanjem brzo se može i oporaviti. 

Drvo života


O ovoj biljci zanimljiva izgleda sasvim je jednostavno voditi brigu. Drvo života treba dohranu od jeseni do proljeća. Voli mnogo svjetlosti, ali nemojte ga puštati direktno na suncu. Paše mu suho tlo, no potrebna mu je vlaga iz zraka, stoga je katkada dovoljno poprskati lišće vodom. Nemojte ga presađivati, ali u rano proljeće promijenite površinski sloj zemlje. 

Zamija


Zamija je idealna biljka za ured jer može opstati i u tamnijim prostorima. Ne treba joj previše vašeg vremena niti vode, stoga ju je dovoljno zaliti i jednom mjesečno. U listovima zadržava vlagu, stoga su oni uvijek sjajni, pa ponekad može nalikovati na umjetnu biljku. Usto, prema feng shuiju, zamija privlači novac i prosperitet. Sigurno će se uskoro naći u većini ureda!  
 
Najbolje biljke za ured 
 

Fikus


Fikus je jedan od najčešćih izbora biljaka za poslovne prostore. Zahvaljujući velikim zelenim listovima u kojima zadržava vlagu, sprječava prekomjerno isušivanje zraka. No, fikusu je potrebno osigurati toplo mjesto jer najbolje uspijeva kada je na sobnoj temperaturi

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: