Radovi u vrtu koje biste trebali obaviti u listopadu

eDom&vrt
09.10.2018 12:10:34

Pripremite vaš vrt za zimu na vrijeme

Radovi u vrtu koje biste trebali obaviti u listopadu

Jesenski radovi u vrtu podrazumijevaju pripreme biljaka kako bi se one prilagodile nadolazećim hladnijim mjesecima. Listopad je vrijeme za prva grabljanja travnjaka, skupljanje otpalog lišća, orezivanje grmova i zaštitu biljaka od mraza i hladnoće. 

Uređenje travnjaka 


Ako je tijekom ljeta trava na vašem travnjaku požutila ili su na njemu nastale rupe, sredina listopada najbolje je vrijeme za sadnju nove trave. Tlo je tada još uvijek toplo, a mlada će trava imati vremena do proljeća, kada će vaš novi travnjak zasjati u punom sjaju. Redovito grabljajte otpalo lišće s travnjaka kako trava ne bi požutjela. 

Napravite kompost


Ako imate prostora u vrtu, ogradite jedan mali dio i napravite svoju kompostanu. Jesensko lišće odličan je izvor hranjivih i organskih tvari za tlo. Dovoljno je i da od običnih dasaka napravite veći sanduk u koji ćete potom odlagati trulo voće, otpalo lišće, kuhinjski organski otpad, što će kasnije biti odlična dohrana vašeg vrta u proljeće. 

Njega cvijeća


Uklonite bolesno i uvelo lišće s cvijeća. Bolesno lišće nipošto nemojte odlagati u kompost. Zimzelene biljke mogu biti veoma dekorativne i zelenilom mamiti poglede prolaznika. Zamijenite sve napukle lončanice i presadite ono cvijeće kojem su vaze postale premale. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: