5 biljaka koje će cvjetati usprkos ljetnim vrućinama

eDom&vrt
19.07.2018 10:07:01

Ako su vaš vrt ili terasa konstantno izloženi suncu, odaberite neku od ovih biljaka

5 biljaka koje će cvjetati usprkos ljetnim vrućinama

Ljeti biljkama treba posvetiti malo više brige. Ne može svaki cvijet izdržati visoke temperature i jako sunce, stoga je potrebno znati koje je biljke potrebno zaštititi, a kojima neće štetiti ljetne temperature. Izdvojili smo 5 biljaka koje cvjetaju cijelo ljeto i vole sunce.
 

Verbena


Verbena je viseća biljka koja cvijeta od svibnja do listopada. Dolazi u crvenoj, ružičastoj, plavoj, ljubičastoj, žutoj i bijeloj boje, a cvat se sastoji od malih cvjetića s pet tvrđih listova. Njen uzgoj je poprilično nezahtjevan, a potrebno ih je posaditi na sunčanom ili polusjenovitom mjestu. Dobro podnosi jaku sunčevu svjetlost i visoke temperature, a zalijevati je treba tek kada ste primijetili da se zemlja u koju ste je posadili osušila. 
 
Verbena 

Pelargonija


Pelargonije su vrlo popularno balkonsko cvijeće koje podnosi jako sunce. Razdoblje cvjetanja njenih baršunastih bujnih cvjetova je od ranog ljeta do kasne jeseni. Pelargonija je biljka koja naprosto uživa biti na sunčanom mjestu, potrebno ju je redovito zalijevati, no ne pretjerivati s količinama vode. Budući da one bujaju kad je zemlja dobro drenirana, poželjno je u zemlju staviti pijesak ili perlit. 
 
Pelargonija 

Sukulent


Kako je za kaktuse poznato da obožavaju sunce jer su na njega navikli u prirodnom okruženju, razmislite o sadnji sukulenta. Sukulenti su kaktusi koji odlično podnose sušna razdoblja, mogu izdržati i do nekoliko tjedana bez zalijevanja. Vodu zadržavaju u mesnatim listovima, a mnogi imaju i zaštitni sloj voska na površini stabljike i listova, zbog čega imaju sposobnost zadržavanja vlage. Sukulenti su poprilično prilagodljive biljke te će se nakon ljetnih sparina vrlo dobro prilagoditi i na unutarnje prostore u kojima mogu prezimiti do idućeg ljeta. 
 
Sukulent 

Angelonija

 
Porijeklom iz Meksika, angelonija je vrlo otporna biljka koja cvjeta od kraja svibnja pa sve do kraja listopada, formirajući mnoštvo cvjetova. Iako je osnovna boja angelonije plava, u našim krajevima najčešće dolazi u ljubičastoj ili bijeloj boji. Uz sunce, dobro podnosi i kišu, a voli i hranjivo tlo, stoga je potrebno drenirati zemlju u kojoj je posađena. Često se sadi u kombinaciji s petunijama ili verbenama, a potrebno ju je zalijevati tek kad se tlo isuši. 
 
Angelonija 

Petunija


Petunije su svakako jedna od najpoznatijih vrsta za dekoriranje terasa i balkona. Cvjetovi u obliku trubice dolaze u raznim bojama, od onih monokromatskih do kombinacija boja.  Petunije cvjetaju od ranog ljeta do početka jeseni, ali kako bi vaš eksterijer ostao šaren, potrebno je redovito kidati osušene cvjetove. Ova biljka voli sunčana ili polusjenovita mjesta, mnogo vode, a želite li da petunija bude bogata cvjetovima, jednom tjedno dohranjujte zemlju tekućim gnojivom sa željezom, posebno za petunije 
 
Petunija 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: