Na jesen 2019. kreće novi krug subvencioniranja za stambene kredite

eDom&vrt
22.03.2019 11:03:21

Namjera je olakšati mladima kupnju nekretnina

Na jesen 2019. kreće novi krug subvencioniranja za stambene kredite

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dalo je prijedlog izmjena Zakona o subvencioniranju stambenih kredita na javno savjetovanje. Svi zainteresirani mogu se uključiti i predložiti izmjene do 2. travnja 2019. 

Izmjenama navedenog zakona namjerava se produžiti trajanje subvencija i obiteljima koje već imaju djecu. Za svako maloljetno dijete koje korisnik kredita već ima prilikom podnošenja zahtjeva, subvencije će se produžiti za godinu dana. 

Revidirani Zakon u primjeni bi trebao biti od rujna ove godine. 

Javno savjetovanje otvoreno je kako bi građani dali argumentirane prijedloge koje će Ministarstvo nastojati uvažiti i u skladu s njima izglasati izmjene. Iz MInistarstva poručuju kako je cilj da kroz ovu mjeru 20 tisuća mladih obitelji do kraja 2019. riješi stambeno pitanje i gradi svoju budućnost u Hrvatskoj

Mjera je do sada izazvala velik interes mladih obitelji, a dom si je osiguralo njih 5 300. Kroz naredne 2 godine očekuje se da će barem još 5 ili 6 tisuća obitelji iskoristiti ovu mjeru, kupiti stan ili kući ili izgraditi svoj novi dom. 

Za stambene subvencije mogu se prijaviti svi kreditno sposobni građani do 45 godina koji ne posjeduju stan ili kuću. Rok za subvencioniranje iznosit će 5 godina, dok će visina kreditiranja biti od 30 do 51 % iznosa rate kredita. 

Svoje mišljenje, primjedbe i prijedloge izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita možete poslati putem portala eSavjetovanje, uz prethodnu registraciju. 

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: