Kako zaštititi dom od sunca i vrućina?

eDom&vrt
13.07.2018 12:07:34

Idealni elementi za zaštitu prostora od sunčevih zraka<br>

Kako zaštititi dom od sunca i vrućina?

Dolazak ljeta za sobom donosi i brojna upozorenja da se zaštitimo od sunca. Kao što štitimo kožu od štetnih sunčevih zraka, izloženost suncu možemo smanjiti i kod kuće postavljajući elemente za zaštitu prostora od sunca. Razna su rješenja koja možete odabrati i prilagoditi svom životnom prostoru. Suncobrani, tende i nadstrešnice, samo su neki od elemenata kojima možete zaštititi svoju terasu od sunca, a koje mnogi zanemaruju. 

Suncobrani

 
Suncobrani su jedni od najpopularnijih načina zaštite od sunca. Često se postavljaju na prostorima na kojima nije moguće montirati tende ili nadstrešnicu. Njihova prednost leži u tome što ih s lakoćom možete premještati s mjesta na mjesto, ne treba im puno prostora za skladištenje, a kvalitetniji materijali omogućavaju dugotrajnost suncobrana. 

Ovisno o dimenzijama vašeg vanjskog prostora, bila to terasa ili dvorište, postoje i razne veličine suncobrana koje možete odabrati. Cijene su vrlo pristupačne, a u ponudi postoje razne izvedbe, oblici i boje. Ako se nalazite na vjetrovitom području, dobro je nabaviti suncobran s ojačanom konstrukcijom koja pri malo jačem vjetru neće puknuti, već će zadržati stabilnost. 
 
Suncobrani, zaštita doma od sunca 

Tende


Na balkone i manje terase možete postaviti tende. Zbog njihovog ih je mehanizma vrlo lako otvarati ili zatvarati, ovisno o vremenskim uvjetima. Postoji mnogo vrsta tendi, a najbolje rješenje ovisit će o veličini prostora kojim raspolažete. 

One s ručnim mehanizmom otvaranja i zatvaranja možda se čine kao naporna opcija, ali katkada su isplativija opcija od automatiziranih mehanizama. Osim što su jeftinije, uštedit ćete novac dođe li do kvara daljinskog upravljača. Jak vjetar i oborine mogu uništiti tende, stoga ih je za vremenskih nepogoda potrebno zatvarati. 
 
Tenda, zaštita doma od sunca 

Nadstrešnica


Ako posjedujete veliko dvorište ili vrt, idealno bi bilo postaviti cjelogodišnju zaštitu od sunca koja će biti otpornija na vremenske nepogode. Ovdje nastupaju nadstrešnice, no one se često moraju izrađivati po mjeri, kako bi se uklopile u dimenzije vanjskog prostora.

Osim zaštite od sunca, nadstrešnice će spriječiti i natapanje prostora zbog kiše. Nadstrešnica bi trebala biti otpornija, stoga birajte materijale koji su čvršći i dugotrajniji, poput platna i leksana
Učinke hladovine osjetit ćete i u unutrašnjim prostorijama jer nadstrešnica zahvaća veću površinu. 
 
Nadstrešnica, zaštita doma od sunca 

Neovisno na koju se zaštitu od sunca odlučili, bio to suncobran, tenda ili nadstrešnica, jedino što će vam jamčiti njihovu dugotrajnost je u startu kupljen kvalitetan proizvod te redovito održavanje.

(I: eCroatia.info)

Komentiraj

POVEZANE VIJESTI

eDom&vrt

eCroatia

BESPLATNI TELEFON: 0800 024 023

RADNO VRIJEME: 08:00 - 16:00

EMAIL: kontakt@ecroatia.info

Pratite nas na: